Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

   

Glaciärskidåkning

Om du inte kan få nog av fartvind och härliga carvingsvängar är glaciärskidåkning i Österrike något för dig. Inte långt från våra tre hotell kan du åka skidor på din sommarsemester.

Sommarskidåkning är något för de ambitiösa och för de som bara inte kan låta skidorna stå fram till vintersäsongen. Det kan också vara ett roligt inslag i sommarsemestern som väcker minnen från vinterns skidveckor. Du kommer upptäcka att den vackra utsikten, glaciären och upplevelsen är ungefär samma som på vintern.

Det är dock viktigt att nämna att sommarskidåkning är präglad av värme. Snön är mycket hård de två första timmarna efter liftöppning men redan ett par timmar innan lunch är det mjukt i backen. De flesta glaciärdestinationer stänger vid lunchtid, lite beroende av aktuella väderförhållanden.
   

   

Här kan du åka skidor nära våra hotell:

Dachstein

Dachstein-glaciären, som också är en del av Planai-Hochwurzen-Bahnen GmbH, bjuder på ”skidåkning med mervärde”. Utöver det unika natursnöparadis som glaciären är, upplever besökare också oförglömliga utsikter vid Dachstein Sky Walk, hängbron och ”Treppe ins Nichts”. I Dachstein Superpark finns en massa möjligheter att öva och lära sig nya freestyletricks.

Från Hotel Planai tar det ca 25 minuter med bil till Dachstein.

Kitzsteinhorn

Det sägs att Kitzsteinhorn inte bara är en glaciär utan Glaciären med stort G. Det är Österrikes första glaciärskidområde och en alpin upplevelse 365 dagar om året. Omgivet av Österrikes högsta berg är Kitzsteinhorn ett äventyrsberg av storslagen karaktär. Upplev den påtagliga känslan av harmoni och frihet 3000 m över havet, årets alla dagar.

Från Grafenberg Resort och Hotel Kirchboden i Wagrain tar det ca en timme i bil till Kitzsteinhorn-glaciären som ligger vid Zell am See.

Det finns möjlighet att hyra skidutrustning på plats.

031-16 59 00
LionAlpin