Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

   

River rafting i Österrike

Rafting är en häftig och oförglömlig upplevelse för alla äventyrslystna. Följ med i en flotte på vilda floder som får det att suga i magen. Rafting är en upplevelse du sent kommer glömma!

Flottarna är konstruerade för att kunna åka bakochfram, stöta emot klippor, surfa på vågorna och guppa fram på ringlande floder. De är utrustade med fotstöd och ett rep runt kanten som man kan hålla fast i. Dessutom ska hjälm, våtdräkt och flytväst alltid bäras.

Guidade raftingturer

Det finns olika typer av guidade turen man kan följa med på. På vissa turer får man paddla mycket, ibland åker man bara med strömmen. Styrningen överlåts dock alltid till en professionell guide. Är det första gången du provar rafting? Följ med på en tur där du kan slappna av och njuta av naturen medan guiden styr flotten och strömmen bestämmer farten. Ge dig själv och familjen en häftig och minnesvärd upplevelse som förgyller semestern.

River rafting i Wagrain

Inne i byn Wagrain finns det inte möjlighet att prova rafting, men 25 minuter bort, i St. Johann, kan du paddla på floden Salzach som inte kommer göra en äventyrslysten familj besviken. På den långa floden kan ni njuta av naturen i fulla drag.

En rafting-tur brukar ta ca 2-3 timmar. Efter turen finns det möjlighet att bland annat bada bastu.

Denna rafting-upplevelse vill vi inte rekommendera till familjer eller kompisgäng som inte är trygga i vatten eller som inte har provat rafting tidigare.

River rafting i Schladming

I Schladming kan du prova rafting på floderna Enns och Salzach. Båda turerna är vackra och idylliska men Enns är bättre anpassad för nybörjare än Salzach. Det gör dock inte turen mindre spännande!

På Enns guppar man förbi tätvuxen skog och åker genom brusande passager som garanterar en rolig rafting-upplevelse. Dessa varierande 10 kilometer skapar oförglömliga minnen att ta med sig hem. Turen tar en dryg timme och passar aktiva och äventyrstörstande familjer med barn.

På floden Salzach beror svårighetsgraden av vattenståndet och turen kan passa såväl nybörjare som proffs. På sommaren är vattenståndet i Salzach ofta högt vilket gör turen vildare och svårare.
   

  

031-16 59 00
LionAlpin