Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Vandringsresor till vackra Österrike

En aktiv semester i Österrike ger ro i sinnet. Den österrikiska naturen bjuder på en helt annan upplevelse än den vi är vana vid här hemma. Att vandra i alperna bland de höga bergen, gröna ängarna och porlande bäckarna väcker en inre nyfikenhet till liv.

Vandring, trekking eller hiking, vem skulle inte älska en promenad i idyllisk terräng? Österrikes natur är som gjord för detta men landskapet har också fått lite hjälp av lokalbefolkningen.

Boka en vandringsresa med Lion Alpin där Liftar och markerade leder bäddar för en oförglömlig semester med vyer som får dig att glömma allt om vardagen där hemma.

Vandring är inte bara för de vuxna – även de minsta har mycket att upptäcka. Långa promenader bjuder in till djupa samtal samtidigt som ni kan njuta av den friska luften och vackra utsikten tillsammans.

Vandra i Wagrain

I Wagrain finns det hela 35 mil vandringsleder!Lederna är uppdelade i 31 etapper som är 5-17 km långa och tar 2-7 timmar att vandra. Kort sagt finns det vandringsleder för alla.

Är du sugen på en dagstur kan vi tipsa om vandringsleden som går från Wagrain till Kleinarl. Förutom några få backar är den 12,5 km långa leden ganska platt och tar i makligt tempo ca 4,5 timme att vandra. Det finns flera variationer av rutten så känner man för en utmaning kan man ta den lilla omvägen över toppen på berget Penkkopf som bjuder på en svindlande utsikt.

Vandra i Schladming

På vintern är Schladming en mycket populär och älskad skidort men på sommaren förvandlas bergen till ett av Österrikes bästa vandringsområden. Schladming bjuder på allt som förväntas av österrikisk natur och oavsett vad du föredrar kommer Schladmings bergstoppar få dig att dra efter andan.

Följ med på en guidad tur i Alperna och låt guiderna visa dig de bästa utkiksplatserna. Du kan följa med på en flerdagarstur där guiderna har koll på allt från leder till övernattningsplatser. Du kan också välja att vandra en kortare tur utan packning. Då ordnar guiderna så att din ryggsäck väntar på dig vid turens slut. Oavsett vilken typ av vandringstur du väljer kommer du bli överraskad av Schladmings otroliga landskap och vackra vyer.
   

    

Vandringstips

Vandringlederna är indelade i olika kategorier:

Ringleder där du startar och slutar på samma ställe.
Panoramaleder där du får uppleva många vackra utsikter.
Familjeleder som är anpassade efter familjen.
Extremleder som är mer krävande. Passar dem som är ute efter en utmaning.

Ska du ut på en längre tur är det bra att vara förberedd på lite av varje. Det är en bra idé att ta med en ryggsäck där du kan förvara exempelvis proviant, solkräm, varma kläder och annat som du skulle kunna tänkas behöva under vandringen.

Vi föreslår att du tar på dig många tunna lager kläder då vädret i bergen kan växla fort. Det är en god idé att planlägga hela turen innan vandringen så att du vet vilken stig du ska följa. Så packa väskan, ge dig av och upptäck den idylliska österrikiska naturen.

031-16 59 00
LionAlpin