Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Schaldming

 

 

Sommarresor till Schladming

Sommar i Alperna

Lika mycket som vintern i Österrike är synonymt med skidåkning och snowboard, är sommaren förknippad med vandring och mountainbike. Schladming erbjuder dock mer än så, här hittar du ett brett utbud av aktiviteter vilket gör det till ett mycket passande resmål för den som vill uppleva en aktiv semester, oavsett om du reser med familjen, kompisarna, din partner eller själv.

De mångsidiga vandringslederna i Schladming-Dachstein erbjuder perfekta möjligheter för både unga och gamla att utforska omgivningen. Från enkla promenader till längre och mer avancerade vandringsleder. Längs med vandringslederna finns gott om typiska österrikiska gästgiverier som serverar lokala specialiteter, ibland till och med direkt från sin egen produktion. En vandringstur som vi verkligen rekommenderar är ”Wilde Wasser”. Den tar dig till Riesacher vattenfall som är det högsta vattenfallet i Steiermark. Naturen är fantastiskt vacker här.

Bara 15 minuter från Hotel Planai ligger Dachstein glaciären vilket är en perfekt aktivitet för den som inte kan få nog av snö. Området finns på UNESCO´s lista över världsarv. Här får du uppleva en hisnande utsikt och en naturupplevelse som du sent kommer glömma. Prova att gå över Österrikes högsta hängbro eller utsiktsplattformen ”Dachstein Sky Walk” som delvis är gjord i glas – inget för höjdrädda med andra ord.

En sommarsemester är inte komplett utan några svalkande bad när solen står som högst på himlen. I närheten av Schladming hittar du två fina sjöar, båda med spännande badplatser. Här finns gott om aktiviteter så som hoppborgar, lekplatser, tennis-, beachvolleyboll och fotbollsplaner.

Adrenalinfyllda aktiviteter

Schladming erbjuder hela 920 kilometer cykelväg där du kan uppleva allt från idylliska lugna sträckor till fartfyllda och spännande mountainbikeleder. Under sommarhalvåret förvandlas vinterns skidpister till ett mecka för mountainbikeentusiaster. Down-hill spåret startar på 1830 meter över havet, på toppen av Planai och slutar 4,5 km längre ner, i hjärtat av Schladming. Det finns 11 olika vägar i varierande svårighetsgrad vilket gör att det finns något för alla smaker och nivåer. Utrustningen kan du hyra på sportaffären bredvid hotellet. För den som vill njuta av en cykeltur men inte ta ut sig fullt så mycket finns det elcyklar att hyra.

Det är inte bara nedför berget du kan susa fram i höga hastigheter. Landskapet har flera vattendrag vilket gör det perfekt för River Rafting. Tillsammans med en professionell guide och utrustad med hjälm, våtdräkt och flytväst kan du känna dig trygg. Rafting är en fantastisk aktivitet som hela familjen kan njuta av. Det behöver heller inte gå så fort, du bestämmer själv vilken typ av upplevelse du vill ha.

Sommarkort i Schladming

Alla gäster som bor på Hotel Planai får Schladmings sommarkort. Det ger tillgång till över 100 populära attraktioner – utan kostnad. Kortet inkluderar bland annat flera badplatser, äventyrsparker, museer, guidade turer, liftar och bussar så att hela familjen kan njuta av semestern tillsammans. 

 

 

Sommar i Schladming med Lion Alpin

✓ Fantastiskt vacker natur

✓ 920 kilometer cykelväg

✓ Något för alla

Vårt hotell i Schladming:

Upplev sommaren i Österrike

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

031-16 59 00
LionAlpin