Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i St Anton

   

Ski museum

Det byggdes först som ett semesterhus av den tyska entreprenören, Bernhard Trier, år 1912. Nu ägs den historiska byggnaden av St. Antons kommun och Turistinformationen driver den som ett museum om hembygd och skidåkningens historia. Museet har sju olika utställningslokaler på övervåningen och nyligen omorganiserade de hela utställningen för enklare åtkomst, vilket har gjort museet än mer populärt. Det ligger centralt beläget på endast några minuters gångavstånd från Galzigbahn, skyltat hela vägen. Gör ditt museumbesök ännu bättre med ett stop på Museum Restaurant som serverar klassisk Österrikisk mat, öppet mellan 12.00 - 23.00. 

Ski Show

Varje år med start 30 December, och därefter varje onsdag med start 4 Januari, anordnar St. Antons turistinformation tillsammans med skidskolan en skidshow i gamla VM-stadion från 2001. Showen kallas ”Schneetreiben - The snow must go on” och visar utvecklingen och historien av skidåkning. Det är en spektakulär show med fyrverkerier som är värd att se. Det som gör det än mer spännande är att man faktiskt i en av alpinismens födelseorter.

Afterski St. Anton - Krazy kanguruh

Krazy Kanguruh som både är ett välkänt afterskiställe såväl som lunchställe, såldes 2010 av svensk-legenden Gunnar Munte, till den lokala skidhjälten Mario Matt. För er som inte vet så är Mario slalomstjärna och tog OS-guld i Sotji senast 2014. Maten är rejäl, god och flottig vilket passar utmärkt för att fylla på energidepåerna för eftermiddagen. När afterskin väl drar igång så fylls terrassen såväl som insidan med törstiga och glada skidåkare som kör på till stängning.

Valluga

En solig vacker vit dag finns det bara ett svar till vart man ska börja sin dag. Valluga! Berget Valluga är 2811 m högt och är ett måste för alla skidåkare. Härifrån kan man åka off-pist, dock enbart med en legitimerad off-pist guide, eller bara njuta av den slående utsikten. En riktigt härlig himmelsblå dag kan man nämligen se hela fem länder. Österrike, Lichtenstein, Italien, Schweiz och Tyskland.

Afterski St. Anton - Mooserwirt

I särklass största afterskin i St. Anton just nu. Galet röj från tidig eftermiddag till kväll. Här säljs det mest öl i hela Österrike, och då har det bara öppet 5 månader om året. Servitörerna bär brickor med öl och shots som väger upp till 50 kg åt gången. Det är här Dj Gerhard spelar och har gjort i 30 år. Det sägs att han bara missat 12 spelningar på den tiden. Så när man hör Europes Final Countdown ljuda över bergen då vet man att det är dags för afterski, det är nämligen DJ Gerhards egna startskott kl 15.00 varje dag. Värt att tänka på dock är att Mooserwirt ligger 200 m upp i en pist och afterskin är ganska intensiv, så blir det för mycket alkohol kan det vara värt att ta taxi ner, eller åka rutschkana ner på rumpan, ingen dömer här. 

Run of fame

Nytt för i år är ju den nya liften Flexenbahn och tillsammans med den har det skapats en ny skidrunda som fått namnet Run of Fame. Skidrundan tar en runt hela liftområdet på en dag, men det krävs att man är en bra/ snabb skidåkare för att hinna. Rundan är ganska komplicerad och det krävs att man vet vart man ska. Men man är mer än välkommen att följa med våra guider på pistvisningen runt ”Run of Fame”, varmt rekommenderat första gången man åker turen.

Arlberg-Well

Ska man åka skidor en hel vecka kan det vara skönt att ta en paus från skidåkningen.  Eller bara skippa afterskin för att göra något annat? Då passar stadens wellness-center perfekt. Här kan man njuta i deras pooler (både inom- och utomhus), bastus eller boka en massage för att mjuka upp musklerna igen. Efter kl 19.00 blir priserna till badområdet billigare. 

Arl.rock

Om man önskar en dag helt utan skidåkning kan vi varmt rekommendera Arl.rock. Det är ett aktivitetscenter där man kan bowla, klättra, spela tennis, spela squash eller äta på deras egna restaurang ”Skiing Buddha” som är en asiatisk restaurang. Det erbjuds både klättring och bouldering och all utrustning finns att hyra för den som inte tagit med sin egen. 

Offpist

I st anton finns det mycket bra möjligheter för den passionerade offpiståkaren. De flesta offpiståken hittar man oftast bara några sekunder från liften, de leder för det mesta även tillbaka till en lift vilket är en stor fördel då man kan få ut mycket av dagen. Är man dessutom redo att gå en bit så kan man allt som oftast hitta orört puder. Att rekommendera är att hyra en bergsguide då de är experter på att hitta bra och säker snö, väl värt investeringen. Är man intresserad av att boka en bergsguide så kan man bara fråga våra guider på plats så fixar dem det.
 

Stuben

Stuben är ett litet mindre område här i St Anton med få men underbart bra pister. Hit kommer det inte lika många som på de övriga områdena, så bli inte förvånad om du märker att du är helt själv i backen bland bergstopparna. Här finns även legendariskt bra skogsåkning för dem som vill ge sig utanför pisterna. Skogsåkningen här tillhör faktiskt bland den bästa i världen.

031-16 59 00
LionAlpin