Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Busskul

Räddarna i handbagaget

Hunger, trötthet och temperaturväxlingar är svaga punkter för den ovana bussresenären. Men de är lätt avhjälpta med lite planering. Satsa på en lyxig matsäck, med lite av varje som du gillar. Dricka, några goda mackor, lite frukt, kex och choklad i handbagaget. Under vägen ner får vi en bensträckare på färjan mellan Danmark och Tyskland, samt ett middags- och ett nattstopp.

En stor halsduk eller sjal värmer och är skön att svepa om sig på natten. En upplåsbar nackkudde är oumbärlig när du fäller tillbaka sätet för att sova. Klä dig också gärna lager på lager, så att du enkelt kan ta av dig eller klä på dig under resans gång.
Våtservetter, en liten handduk, tandborste och tandkräm är också bra att ha för att fräscha upp sig. Din smartphone eller padda fylld med musik och film är givet. Fuktspray är en perfekt uppiggare att fräscha upp ansiktet med.

Buss med småbarn

Varmvatten till vällingen i en termos är bra att ha till hands. Reseapotek med det nödvändigaste. Våtservetter, febernedsättande och plåster. Sagor, filmer och musik. Gosedjur eller favoritleksak. Pyssel, pennor och block. Klädbyte. Kladdiga kläder kan man leva med, men när drickan hamnar i knät är det inte lika kul.

Underhållning i bussen!

Mobil, dator eller iPad med bra batteritid. Glöm inte hörlurar så du inte stör de andra passagerarna. Ljudböcker är också ett perfekt bussnöje. Passa på att friska upp skoltyskan eller italienskan med en språkurs i lurarna på vägen ner. Res i ditt inre. På bussen kan du verkligen unna dig lyxen att gå in i dig själv. Det finns massor av avslappningskurser i ljudformat. Du kan ladda ner appen mindfulness meditation och nå fullkomlig avslappning i lurarna. Perfekt bussnöje. Kontemplation. Virka OS-mössan. Hitta nya kompisar över en kortlek eller frågekort. Tips! Plocka ut lite frågekort från ett vanligt sällskapsspel. Det finns också många sällskapsspel i behändig reseförpackning. Anteckningsbok och penna … man vet aldrig när de bästa idéerna dyker upp eller om det ska sättas upp mål, regler eller uppdrag inför resan. Följ med på kartan. Se vilka städer och länder som passerar under resan. En bra vägatlas är kul och intressant för både barn och vuxna.

73258

Räkna! När det blir långtråkigt blir de enklaste tingen underhållande. Sudoko är ett oslagbart sätt att slå ihjäl några timmar. Och du gympar hjärnan samtidigt. Bilbingo fungerar så länge det är ljust ute men det finns mycket annat att räkna, den ungefärliga gemensamma vikten på människorna i bussen, antal dioder i bussen, resenärernas snittålder. Man kan även ta det snäppet längre och räkna antal varv ett däck snurrar om däckradien är 113 cm, stäckan är 314 km och båtresan är 102 minuter lång och båten går i 42 knop. Det kan dock ses som något överambitiöst.

Lekar i grupp

Är man en grupp som upptar hela bussen är möjligheterna fler. Bingo rörande personerna i bussen; »hur mycket väger
Bosse?« och Bosse ropar ut 78, och ruta 78 kryssas, osv. Finns det en trubadur på bussen är allsång inte svårstartat, eller varför inte lite »Så Ska Det Låta«. Musikquiz är busenkelt och jättekul med Spotify. Och man kan hålla på i evigheter. Var och en väljer fem artister och låtar var, och de andra gissar. Den som kan ropar sitt namn. Eller varför inte busskaraoke som uppvärmning inför veckans afterski.

031-16 59 00
LionAlpin