Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Så kör du bil till Alperna för skidåkning

Den största fördelen med att köra själv är flexibiliteten. Du bestämmer själv när du ska köra hemifrån och vilka stopp du ska göra på vägen ner. Du kan köra under natten eller välja att ta en övernattning på vägen ner. Dessutom har du bilen till hands nere på ort ifall du har lust att göra en utflykt eller ta dig till ett annat skidområde över dagen. Det finns en rad saker som man behöver tänkta på innan man ger sig ut på en längre resa. Som gäst hos Lion Alpin är du inte lämnad åt ditt eget öde om du väljer att köra själv. På denna sida finner du en rad goda råd som du kan ha nytta av under bilresan.

Guideservice

Lion Alpin kör-självgäster får naturligtvis full guideservice nere på destinationen. Vid ankomsten till hotellet eller lägenheten ligger ett välkomstbrev klart med all nödvändig information, så att ni kan komma snabbt ut i pisten. I välkomstbrevet finns liftkort, information om skidhyra, skidskola och andra upplysningar som gör att du kan få en bra start på din skidresa. Liksom våra andra gäster bli du inbjuden till välkomstmöte och andra aktiviteter. Meddela oss i förväg om du vet att du ankommer sent på kvällen.

Glöm inte att ta med ditt resebevis. Det gäller som biljett nere på destinationen.

Länk till route planner

För att komma ner till Alperna på smidigast sätt är det en bra idé att planlägga resan hemma i lugn och ro. Här är en länk till en route planner, som kan vara till god hjälp för att slippa irriterande och tidsödande omvägar. Glöm inte att ta med en bra vägatlas eller en GPS på resan.

Rastplatsinfo

Att kunna stanna för att komma ut och röra på benen är a och o för att resan ska bli så bekväm som möjligt. De tyska rastplatserna håller i regel god standard. På följande länk finner du en översikt av rastplatserna i Tyskland www.tank.rast.de

Praktisk info

Vignette: För att få köra på motorvägar i Österrike, ska man köpa ett motorvägsmärke som man sätter på rutan. Detta märke kan bl.a. köpas på tyska motorvägsrastplatser innan gränsen till Österrike. I Österrike blir det riktig vinter och det snöar ofta i de dalgångar som skidorterna ligger i. Därför är det om nödvändigt tillåtet med snökedjor. Dessa ska ha typgodkännelsen V5117. Maxhastigheten med snökedjor är 40 km/h. Dubbdäck är tillåtet i Österrike men ej tillåtet på de tyska motorvägarna. Numer är det krav på att ha varningsväst/reflexväst i bilen när man kör i Österrike. Västen måste bäras om man går ut på vägen vid till exempel fel på bilen. Västen ska vara placerad så att den är tillgänglig från förarplatsen.

Ytterligare information finner du på http://www.motormannen.se/Resan/

Uppmärksamma att dubbdäck inte är tillåtna på de tyska motorvägarna!

Ska ni till Livigno?
Kör ni på egenhand till Livigno i vinter, vill vi uppmärksamma dig om att tunneln mellan Schweiz och Livigno har speciella öppningstider.

Från kl. 00.00 till 05.00 öppen i båda riktningarna efter behov
Från kl. 05.00 till 10.00 öppen från Livigno till Schweiz
Från kl. 11.00 till 18.00 öppen från Schweiz till Livigno
Från kl. 18.00 till 24.00 öppen i båda riktningarna efter behov

Färjor

Scandlines, 042-18 60 00 www.scandlines.se

031-16 59 00
LionAlpin