Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Tåg till Alperna

 

 

Ta tåget till Alperna

Vill du ta tåget till Alperna, men ha tryggheten av en resebyrå när du väl är på plats? Det går utmärkt med oss på Lion Alpin. När du bokar väljer du ”Egen transport”. Sedan kan du planera en tågresa på egen hand, vilket inte är särskilt krångligt. Läs vidare så berättar vi hur du gör.

Välj bort transport – ta tåget till Alperna

För att boka en Lion Alpin-resa där transport inte ingår, välj din destination och ”Egen transport” i gardinmenyn. Fyll sedan i datum, antal dagar och resenärer. När du klickar på ”Sök resa” kommer du tas vidare till de tillgängliga hotellen.

Utöver boende ingår som vanligt en hel del annat, även när du väljer bort transport. Till exempel liftkort, tillgång till reseledare, garantier och så vidare. Se din specifika resa för detaljer.

Destinationer i Österrike rekommenderas

I och med att en tågresa tar lite längre tid än flyg rekommenderar vi att du åker på skidresa till Österrike. Dit finns nämligen bäst tågförbindelser från Sverige. Från Stockholm kommer du fram på ungefär ett dygn. Ju längre söderut i Sverige du bor, desto mindre tid kommer tågresan ta. Oftast sker nämligen första tågbytet i Köpenhamn.

Antalet byten kan variera ganska mycket. Du kan ofta komma undan med bara tre eller fyra byten, andra gånger kan du få byta tåg runt åtta gånger.

Resmålen Bad GasteinZell am SeeSchladming och St. Anton (St. Anton am Arlberg) har egna tågstationer, vilket gör resan enklare. I listan nedan har vi samlat namnen på tågstationerna som ligger närmast våra andra österrikiska resmål. Vi rekommenderar att du tar en taxi från tågstationen till ditt hotell.

 

Wagrain
Några kilometer bort ligger tågstationerna St. Johann im Pongau och Radstadt.

Zauchensee
Ungefär 16 kilometer från byn ligger tågstationen Radstadt.

Saalbach
Vi rekommenderar att du åker tåg till stationerna Maishofen (ca 14 kilometer bort) eller Zell am See (ca 18 kilometer bort).

Det kan också vara bra att veta att barn åker tåg gratis i Tyskland och Österrike, i sällskap med en förälder eller mor- eller farförälder.

 

Packa smart

Väljer du att resa till Alperna med tåg så kan det vara en bra idé att tänka igenom vad du ska ha med dig en extra gång. Du kommer troligtvis byta tåg några gånger under din resa så det är extra viktigt att tänka på att packa lätt och effektivt, speciellt om du dessutom har med dig egna skidor eller snowboard. Ett bra tips är att skriva en lista med saker som du vill ha med dig och sen endast välja det som du absolut måste ha med dig. På så vid glömmer du inte av vad du redan har packat och slänger ner extra packning i panik innan du ska åka iväg. Vi har tagit fram en packlista inför din resa till Alperna som förhoppningsvis kan vara en grund till vad du bör ha med dig. Se packlistan här

Webbplatser för att boka tåg till Alperna

För att planera, jämföra och boka resor med tåg till Alperna vill vi tipsa om Bahn.de (www.bahn.de) (byt språk i menyn högst upp om du vill) och Trainline (www.trainline.se). Här kan du boka en biljett som tar dig hela vägen från din hemort till ditt resmål, med en del byten på vägen så klart.

Vi hoppas att den här informationen gör det lättare att planera transporten och ser fram emot att se dig i backarna i vinter!

 

Resa med flyg

Vintern 2019/2020 flyger vi med SAS och Norwegian till Alperna. Vinterns flygningar med SAS kommer ske med ett av SAS nya Airbus A320 Neo som erbjuder hög komfort och en markant lägre bränsleförbrukning än sin föregångare. Se mer information om flygbolag och flygtider här.

Resa med buss

När du väljer att resa med någon av våra bussresor till Alperna får du tillgång till Sveriges största anslutningsnät.  Du kan enkelt ansluta till bussen oavsett var i landet du bor. En av fördelarna med med att åka buss till Alperna är att du får möjlighet att nyttja 8 skiddagar. Läs mer om att åka buss till Alperna här

031-16 59 00
LionAlpin