Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa
Grafenberg Resort

 

 

Välkommen till Wagrain och Grafenberg Resort

Guideteamet här i Wagrain hälsar er varmt välkomna! Ni kan träffa oss på hotellet varje morgon och eftermiddag. Ni känner igen oss på våra blåa uniformer som det står Lion Alpin på. När vi är på hotellet kan du vända dig till oss om du behöver hjälp, vill anmäla dig till något av våra arrangemang eller har några frågor. Vi delar gärna med oss av våra personliga tips och ser fram emot att höra om era upplevelser på berget.

 

Ankomst
Ert bagage kan förvaras i ankomstrummet nere i källaren. Nyckeln till ert rum kan hämtas i receptionen från kl. 15.30 på ankomstdagen. På ankomstdagen kan ni köpa till frukost på hotellet för 12€ för vuxna och 6€ för barn.

Frukost
Serveras kl. 07.00 - 09.30.

Middag 
Middagen serveras i två sittningar. Den första startar kl. 17.30 och den andra startar kl. 19.15.

Städning
Rummen städas på ankomst- och avresedagen. Två gånger i veckan görs en lättare städning av rummen och handdukarna byts även ut under dessa dagar. Måndag och onsdag städas 3e, 4e, och 5e våningen. Tisdag och torsdag städas 1a och 2a våningen. Observera att handdukarna enbart byts ut om de ligger på golvet dessa dagar.

Avresa
Rummen behöver lämnas senast kl. 10.00. Bagaget kan förvaras i avreserummet i källaren. Information om er avresetid kommer finnas på info-tavlorna på hotellet dagen före avresa. Det är möjligt att beställa till middag på hotellet på er avresedag. Det är en buffé som serveras kl. 17.30 och priset är 28€ för vuxna och 14€ för barn.

Skidbuss
Närmaste hållplats är ca. 50 m ner för vägen bredvid Grafenberg-liften. Skidbussarna går var 15:e minut kl. 08.15 - 17.00.

Lift
Liftarna i Wagrain har öppet kl. 08.30 - 16.00.

Liftkort
Det är viktigt att ni skriver ner eller tar kort på liftkortens spärrnummer som är markerat med ” * ” . Så länge ni har detta nummer så kan ni, om ni skulle tappa bort ett liftkort, få ett nytt mot en mindre kostnad istället för att behöva köpa ett nytt.

Skidhyra
Vi samarbetar med Ski-Stadl i Wagrain. Ski-Stadl har en butik som ligger i källaren på hotellet och en butik mitt emot Grafenberg liften. Har ni beställt skidhyra hemifrån så är det skiduthyrningen Ski-Stadl i källaren på Grafenberg Resort som ni ska gå till för att hämta er utrustning. Kom ihåg att ta med vouchern för skidhyra som låg i ert välkomstkuvert. Det är möjligt att köpa till försäkring för utrustningen och det kostar 10€ för vuxen samt 5€ för barn. Se öppettider nere vid skiduthyrningen. Annars hänvisar vi till uthyrningen Ski-Stadl som ligger mitt emot Grafenberg liften som har öppet varje dag mellan kl. 08.30 - 18.00.

Skidskola
Om du har bokat skidskola så ligger det en voucher för detta i ditt välkomstbrev som du måste ha med dig till skidskolan. Både nybörjare och fortsättningsgrupper startar på toppen av Grafenberg liften. Om du inte har bokat skidskola i förväg så kan vi hjälpa dig med detta.

Guideservice 24/7

Vi guider är din garanti för en problemfri skidsemester. Därför finns vi tillgängliga 24 timmar om dygnet. Vi är här för att hjälpa dig svara på frågor eller lösa eventuella problem. Du kan komma i kontakt med oss genom att ringa vår servicetelefon. Skriv gärna ner numret eller spara det på din mobil så att du alltid har tillgång till det när du behöver.

Servicetelefon: +43 699 1414 7510.

Vi ser fram emot att ge er den bästa möjliga skidsemestern!

Med vänlig hälsning,

Guideteamet i Wagrain

031-16 59 00
LionAlpin