Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i Wagrain

   

Wagrain är ett riktigt charmtroll till by och en av våra mest populära orter. Här finns det bra skidåkning, trevliga restauranger, bra afterski och flera mycket trevliga hotell. Det finns en hel del saker att hitta på och uppleva, så vi har bett våra guider att sammanställa sina 10 bästa tips som du kan läsa här under.

Hubertus och Bauernstüberl

Restaurang Hubertus är en blandning av lokal stämning och god mat. Hubertus är centralt beläget och är mycket populärt, inte minst av alla de skandinaver som besöker Wagrain varje år. En annan mycket trevlig restaurang är Bauernstüberl, som ligger uppe på fjället. De serverar riktig österrikisk mat, och det är även här våra guider håller vår österrikiska afton varje vecka. Det är en klassisk almhütte med riktigt bra service och mat av hög kvalitet.

    

Hans i hålet

Hans i hålet är en almhütte uppe på fjället vid Grafenberg liften. Restaurangen heter egentligen Hachau Alm, men många känner igen den just som Hans i Hålet då dess forna ägare hette Hans och restaurangen ligger som i ett hål. Idag heter restaurangens ägare Franz och stället är absolut värt ett besök när man är i Wagrain. Den charmiga restaurangen är belägen i idylliska omgivningar och maten är i en klass för sig.

     

Die Rode 8’er

Ta G-linken till Flying Mozartsidan eller ta liften hela vägen till toppen. Väl uppe ställer du dig med ryggen mot Wagrain och ansiktet mot Flachau där det står en röd skylt med "Die Rode 8". Åk den här pisten om och om igen, den är helt fantastisk! Pisten är röd och har bra utmaningar, är bred och man kan få så pass bra fart i den så att man kan göra några sköna hopp, om man nu önskar det. Pisten brukar bli en favorit för de allra flesta som besöker Wagrain. 

    

Panorama-link

En mycket efterlängtat ny lift som knyter ihop Wagrain med Kleinarl, vilket gör att du nu kan åka lift för att ta dig bort mot Flachau, Flachauwinkl och Zauchensee. Denna nya lift sparar värdefull åktid och du slipper åka skidbuss som tidigare.

    

Kuhstall

En skidsemester i Österrike utan den traditionella afterskin är ingen riktig skidsemester. Du som åker på skidsemester till Wagrain ska absolut gå till Kuhstall för afterski. Det är en klassisk trästuga med hela reportaren av Österrikiska tyrolerhits och stora Weissbier. Den är belägen i slutet av Flying Mozart, och det passar bra att komma hit framåt eftermiddagen.

    

Wasserwelt

Wasserwelt är ett stort, barnvänligt vattenland beläget mitt i Wagrain. Här finns utomhusbassänger, rutschkanor och vattenleksaker för hela familjen. Det är ett skönt alternativ till afterski, och ett bra sätt att ta hand om sin ömma skidkropp. För de som önskar en paus i skidåkningen är Wasserwelt ett perfekt alternativ.

Absolut Park

i Flachauwinkl hittar du Absolute Snowpark, som definitivt är värt ett besök för den som har barnasinnet kvar. Det är en stor äventyrspark i Flachauwinkl med plats för både barn, amatörer och professionella friåkare. I början finns ett mer barnvänligt område med figurer och hinderbanor, och längre ner kommer hoppen och railsen i varierande storlekar. Det är inte ovanligt att se duktiga proffs öva på sina tricks i denna park.

    

Dagssafari

Från Wagrain kan man komma med på en dagssafari till Zauchensee. Bägge destinationerna är en del av samarbetet Ski Amadé, så det är möjligt att åka fritt mellan områdena på samma liftkort. Det är en riktigt fin tur där man får flera kilometers åkning och ett par riktigt bra nedfarter. Zauchensee har en världskuppspist som definitivt är värt ett besök. Det finns också en trevlig restaurang, dit man kan åka och äta lunch för att sedan åka hem igen. Du kan njuta av denna trevliga tur i ditt eget tempo utan att behöva köra helt slut på dig själv under dagen. 

     

Lilla Skandinavien

Vi vill gärna betona att Wagrain är en klassisk österrikisk by med trästugor, afterski och wienerschnitzel, men det finns en orsak till varför Wagrain år efter år lockar så många skandinaver. Den här alpstaden är full av skandinaviska guider och hotell, något som framför allt barnfamiljer uppskattar. Vi har till exempel egna hotell med skandinavisk personal och på Grafenberg finns en barnklubb där tre skandinaviska barnguider jobbar, och är anställda enbart för att leka med och passa de mindre barnen. I Wagrain finns både skidåkning, lek och kvällsarrangemang, så det finns gott om tid för föräldrarna att åka skidor medan barnen leker med vår maskot Elliot. 

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
LionAlpin