Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Guidernas bästa tips i Zauchensee

   

Zauchensee är en orörd pärla i Alperna med bara 15 fasta invånare. Byn är så inte stor men väldigt mysig och charmig. Zauchensees skidområde är fantastiskt och tack vare samarbetet Ski Amadé kan du med ditt liftkort även åka i andra närliggande system som Flachau, Wagrain, Bad Gastein och Schladming. Om man jämför de andra orterna med Zauchensee, är Zauchensee en lugn by, som särskilt uppskattas av familjer och par som bara vill ta det lugnt efter dagens åkning. Här nedan delar vi med oss av våra tio främsta anledningar att åka på skidsemester till Zauchensee.

Barnvänligt skidområde

Zauchensee har ett mycket bra utbud av barnvänliga backar runtom hela systemet. Så det finns åkning för hela familjen, oavsett nivå..

Världskuppspist

Zauchensee bjuder även på en utomordentligt bra pist som tidigare använts i Världscupen. Den röda pisten uppskattas av många skidåkare, och ger en extra spänning då många professionella skidåkare har tävlat i backen och man kunnat se åken på TV.

Fem liftar som tar dig till skidsystemet

Byn är inte alls särskilt stor, men erbjuder ändå fem liftar som går upp till toppen direkt från byn. Det kan knappast bli enklare att komma upp i backen, och du kommer aldrig att behöva åka skidbuss Zauchensee. 

Dagstur

Zauchensee är som sagt en del av Ski Amadé, vilket innebär att man lätt kan bege sig ut på dagstur mellan de olika destinationerna. Förbindelserna är särskilt bra till Wagrain och Flachau där du kan åka skidor nästan hela vägen. Det tar omkring 2,5 timme att ta sig dit, och barn kan självklart följa med då det är snälla pister hela vägen. Ski Amadé är ett samarbete mellan olika orter i området, och innebär att du kan använda ditt liftkort även i de andra systemen utan att betala mer.

Bra snöförhållanden

Zauchensee ligger 1350 meter över havet vilket gör området snösäkert. När det regnar på andra ställen snöar det som regel i Zauchensee, där den högsta åkningen sker på 2 100 meters höjd. Det finns en utsiktsplats ännu högre upp, men där går inga pister. Du kan endast komma dit till fots, men i gengäld får du uppleva en fantastisk utsikt. På toppen vilar ett stilla lugn som man verkligen ska passa på att njuta av. 

Ingen kö

Eftersom Zauchensee är en relativt liten ort behöver du sällan köa, vare sig i väntan på liften eller lunchen. Pisterna är heller inte överfulla av åkare, vilket innebär att man inte behöver slåss om pudersnön eller åka i uppkörda pister på eftermiddagarna. Zauchensee är relativt orört och man har ofta området helt för sig själv. 

Sol på en alptopp

De höga bergen gör att det mycket ofta är bra väder med vackert solsken på bergets topp, så de flesta café- eller restaurangstugor i backarna, så kallade almhütten, har solstolar där man kan njuta av en öl eller svalkande läsk under dagen. Det är ett perfekt sätt att ta en paus i skidåkandet, och på eftermiddagen är de även perfekta ställen för lite afterski. Många gäster väljer traditionella almhütten uppe på fjällen till afterski där de sedan stannar efter det att liftarna stängt, då det endast finns två barer nere i byn.

Offpist i fokus

Zauchensee har ett riktigt stort offpist-utbud och flera av dessa är markerade, vilket gör att man kan åka i ett säkert offpist-område utan någon stor lavinfara. Man ska så klart alltid vara försiktig när man kör offpist då ingenting är 100 % säkert, men Zauchensee fokuserar på att erbjuda väldigt bra möjligheter för friåkare. 

Här finns 760 pistkilometer

I Zauchensee behövs inga skidbussar men det finns goda förbindelser till närliggande destinationer som Schladming och Bad Gastein. Tack vare Ski Amadé som ingår i lifkortet, kan man enkelt ta sig till andra orter i närheten och få tillgång till ytterligare skidområden. Totalt sett ingår hela 760 pistkilometer  i liftkortet, vilket ger närmst oändliga möjligheter för den äventyrslystne. 

Freeride Park

Från Zauchensee tar det cirka 20 minuter att ta sig till Flachauwinkl via pisterna. Där finns det en funpark som är väldigt populär. I funparken kan man öva nya trick, och särskilt ungdomar är förtjusta i denna möjlighet. Funparken används även av professionella friåkare, så du kan se dessa duktiga skid- och snowboardåkare göra imponerande hopp och andra trick på banan. 

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin