Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Zell am See - Oförglömlig glaciärskidåkning

Se hotell och boka resa

Pistfakta
  58 km blå pist
  49 km röd pist
  31 km svart pist
Destinationsfakta
Byns höjd:
756 m
Högsta åkhöjd:
3029 m
Längsta nedfart:
7 km
Total pistlängd:
138 km
Längdskidor:
200 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
57
Storkabinliftar:
4
Kabinliftar:
7
Sittliftar:
17
Ankarliftar:
27
Liftkap. / timme:
79844
Transfertid:
1,5-2 timmar

Lion Alpin har arrangerat skidresor till Zell am See i över 30 år vilket gör det till ett riktigt klassiskt resmål. Många svenskar talar sig varma om nöjeslivet och den mysiga byn. Men kanske ännu mer känt är grannbyn Kaprun med glaciären Kitzsteinhorn, som erbjuder bra natursnö och oförglömlig skidåkning året runt. Upplev vintern i Zell am See i ett av Lion Alpins hotell. I Zell am See erbjuder vi ett stort utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla. Våra boenden håller alltid en hög standard för att du ska trivas och många av våra boenden ligger granne med liften. 

Nytt för vintern 2018/2019 är att Kitzsteinhorn byggs ihop med Kaprun - Maiskogel vilket innebär att du får tillgång till hjärtat av skidområdets glaciär Kitzsteinhorn från Maiskogels skidområde. Njut av skidåkning på 3.029 meter över havet från oktober ändra fram till våren. 

Spana in vår film om Zell am See här.

Skidresor till Zell am See

Naturupplevelsen är i sig ett skäl att resa hit. Zell am See är otroligt vackert beläget vid sjön Zeller See omgivet av höga alptoppar. Högsta åkhöjden är på över 3000 meter, vilket är en av de högsta i Österrike. Från Kitzsteinhorn har du en makalös panoramautsikt över sjön och Österrikes högsta berg, Grossglockner.

Glaciärskidåkning på 3000 meters höjd

Snösäkert är ordet. Glaciären bjuder på bra offpistmöjligheter men här gäller det att vara tidigt ute i backen när det är nysnö för det är många som vill vara med. För snowboardåkare och andra hopptokiga finns det flera parker att roa sig i.

Skidområdet med 138 km välpreparerade pister erbjuder utmaningar för alla åkstilar, från blått till svartaste svart. Väl utspritt i backarna finns mysiga matställen med solstolar för en skön paus. På berget i Zell am See finns det flera områden där barnen trivs lite extra bra med spännande äventyr i pisten. Här kan vi även erbjuda skandinavisk skidskola. De flesta hotellen i Zell am See ligger på bekvämt pjäxavstånd till liften och det är samma liftkort för både Zell am See och Kaprun.

Zell am See har mycket att bjuda på

Utöver skidåkningen finns det mycket att upptäcka i byn som mer skulle kunna beskrivas som en liten stad. Åker du inte skidor rekommenderar vi ändå ett besök på glaciären. Njut av utsikten och promenera rätt igenom toppen av berget och ta del av den utställning om nationalparken som visas där. På berget i Zell am See finns fina vandringsleder, även vintertid. Perfekt att möta upp övriga sällskapet för en välbehövlig lunch i backen. Vill man inte ta sig upp i skidområdena är det otroligt vackert att promenera runt Zeller sjön.

För de som vill slappna av och njuta lite extra är ett besök på det nybyggda Tauern Spa ett måste. Highlighten är den varma saltvattenspoolen utomhus med utsikt över glaciären.

Charmigt centrum och österrikiskt gemyt

Atmosfären är lugn, gästfri och genuint österrikisk. Längs bygatorna och inne på de mysiga gårdarna finns många roliga butiker, caféer, restauranger och barer att upptäcka. Efter en hård dag i backen är afterskin en given mötesplats, för att inte säga ett måste. Missa inte afterskin på Dorfschenke, i Schüttdorf. Stämningen är hög när både bybor och turister i alla åldrar diggar loss med allsång och skummande öl i sann österrikisk anda. Suger det ännu mer i partynerven fortsätter festen till långt in på småtimmarna på någon av alla klubbar och barer. Nytt för i år är casinot i Zell am See där du kan pröva lyckan.

Under en skidsemester till Zell am See väntar stora naturupplevelser, glaciärskidåkning och en mysig by på dig. Zell am See är ett perfekt val för den som reser för första gången till Österrike. Du kommer inte bli besviken.
  

Vad våra gäster säger om Zell am See

Populära hotell i Zell am See

Det finns inga tillgängliga hotell under denna perioden. Maila oss på info@lionalpin.se eller ring 031-16 59 00 så hjälper vi dig.

  • Filter:
031-16 59 00
Lion Alpin logo