Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Fråga din skidguide

Här kan du ställa frågor direkt till våra guider nere på destinationen. Våra guider strävar efter att svara så snart som möjligt och du får en notis till din mail så snart de har besvarat din fråga. Observera att det enbart är under vintersäsongen som guiderna svarar på frågor här, resten av året kan du maila oss på info@lionalpin.se.

 • Filter:
Få vägbeskrivning

 • Rolf Grönroos - måndag d. 11. mars 2019
  Hej!

  Vi kommer till Zell am See vecka 12. Jag är en inbiten längdåkare och räknar med att lägga hälften av tiden på just längdåkning. Finns det några spår kvar i byn? Vad är alternativet? Tror mig ha sett någonstans att det finns spår i Kaprun. Är det på glaciären?

  Med vändlig hälsning


  Rolf Grönroos
  Line - måndag d. 11. mars 2019
  Hej! Det finns längdåkningssträckor både i Schüttdorf, Zell am See och Schüttdorf. Det är sist på säsongen och vissa banor är stängda. Men följ med på denna hemsidan; https://dk.bergfex.com/salzburg/langlaufen/zell-am-see-kaprun/loipenplan/ så ser du vad som är öppet och inte. Annars kan ett alternativ ju vara att gå up med skidor på berget.
  Hoppas du fick svar på din fråga!
  Hälsningar från Line i Zell am See

 • Anna Lindström (1) - lördag d. 02. mars 2019
  Hej! Jag kommer att bo på Gasthof Schutthof v 11. Jag är glutenintolerant och undrar därför hur maten är och om det finns glutenfria alternativ.
  Line - lördag d. 02. mars 2019
  Hej Anna! Jag informerar hotellet om detta, så ser dom till att det finns bra glutenfria alternativ.
  Ha en fin resa hit, så ses vi snart!
  Hälsningar från Line

 • Jitka Jonsson - måndag d. 04. februari 2019
  Hej,
  vi är två personer som kommer till hotell Pinzgauerhof på lördag den 9 februari. Vi har halvpension inkluderad /bokn.nr, 992446(3), kund nr, 34643/ och min fråga är om middag på ankomstdagen är inkluderad? Om ja, undrar jag om vi kunde få den lite senare eftersom vi räknar med att komma runt 19:30 - 20:00 till hotellet. Tack för svaret! Hälsningar Jitka Jonsson
  Line - måndag d. 04. februari 2019
  Hej!
  Kvällsmat är inkluderad på ankomstdagen, och vi ser till att alla som kommer sent får detta.
  Vi ser fram emot att träffa er!
  Hälsningar från Line

 • Marie Linderstål - lördag d. 02. februari 2019
  Hej. En i sällskapet åker inte utför. Finns guidade snöskovandringar eller turer på längdskidor? Hur hittar vi denna typ av aktiviteter? Vi skulle också vilja åka rodel - är det någonting ni kan hjälpa oss med?
  Line - söndag d. 03. februari 2019
  Hej Marie! Det är tyvärr inget vi erbjuder, men jag vet att det finns kurser i Kaprun där man kan åka längdskidor. Det går att hitta på nätet. Rodel fixar vi gärna! När ni kommer hit kommer ni att hitta ett veckoprogramm i er välkomstkuvert, där ni kan se vilken dag ni kan hänga med på detta. Vi ses snart!
  Hälsningar från Line

 • Carin Sandström (3) - onsdag d. 30. januari 2019
  Hej!
  Hur lång tid tar kabinbanan i Zell an See?
  Line - torsdag d. 31. januari 2019
  Hej! Det tar ungefär 30 min. att ta sig från början av Areitxpress til toppen med kabinen. Man kan också hoppa av tidigare och åka upp med en sittlift. Mvh. Line.

 • Rickard - onsdag d. 02. januari 2019
  Hej! Finns det någon bankomat inärheten av Hotel Pinzgauehof?
  Line - onsdag d. 02. januari 2019
  Hej Rickard! Det finns en bankomat vid mataffären SPAR, som ligger bara 100m från Hotell Pinzgauerhof.

  Vi ses!

  Vänliga hälsningar Line

 • Henrik - lördag d. 03. mars 2018
  Hur länge serveras frukosten på hotell zum Hirschen när vi kommer den 11/3 ca kl 04:00 ? Vid vilken tid börjar pistvisningen? Hälsningar skidåkarna
  Adam - söndag d. 04. mars 2018
  Hej Henrik! De kommer att plocka bort frukostbuffén vid kl 10, men restaurangen är öppen längre än så. Det innebär alltså att ni kan komma in i restaurangen strax innan 10 för att få frukost. Det kommer också att stå lite mackor i hotellrummet när ni ankommer som ni ju kan välja om ni vill äta vid ankomst eller när ni vaknar om ni inte orkar upp till frukosten.

  Pistvisningen startar kl. 10.30 på toppen av Schmittenhöhe på söndag och samma tid gäller även på onsdagens pistvisning som hålls på Kitzsteinhorn.

  Vi ses!

  Varma hälsningar,
  Adam från Lion Alpin

 • Micke - onsdag d. 07. januari 2015
  Vi har vecka 8 bokad i Livigno men upptäckte just att det är snöcarneval och ledighet i de italienska skolorna samma vecka. Kommer detta innebära kaos i liftar och backar eller ligger Livigno så pass avlägset till det så att det fortfarande är ok? Har ni någon erfarenhet?
  Agnes - onsdag d. 07. januari 2015
  Hej Micke. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av detta. Prova att fråga guiderna i Livigno, dem har bättre koll på hur läget ser ut just i där.
  MVH Agnes

 • Linda (1) - söndag d. 04. januari 2015
  Var ska man åka om man vill ha bra skidparker för ungdomarna?

  Vi vill flyga och var flyger man
  då?
  Transfer?

  Bra familjehotell med halvpension?

  Är det bra att resa vecka 8 (sportlov) eller ska man satsa på någon annan vecka?

  Vad kostar liftkort ungefär?
  2 vuxna
  2 ungdomar 12 och 14 år.
  Agnes - söndag d. 04. januari 2015
  Det finns parker i både Zell am See samt på glaciären Kitzsteinhorn. Man kan absolut flyga hit. Då flyger man till Salzburg, och därefter blir det busstransfer till ert hotell i ca 1,5h

  Ett familjehotell jag rekommenderar är Hotel Pinzgauerhof.

  Eftersom det är sportlov i Sverige vecka 8 är ganska många hotell fullbokade redan nu. Annars ser jag inga problem i att resa just vecka 8.

  Liftkort för en vuxen i 6 dagar kostar
  232 euro, för unga (födda 96-98) 174 euro samt för barn (födda 99-08) 116 euro. Liftkorten gäller i både Zell am See, Kitzsteinhorn och Kaprun.
  Mvh
  Agnes, Lion Alpin

 • janne - torsdag d. 11. december 2014
  hur är snötillgången i Innsbruck jusst nu?
  Agnes - måndag d. 22. december 2014
  Hej Janne.
  I Innsbruck finns i nulæget ingen snø. Bergstopparna ær vita, men nere i staden ær det ca 10 grader just nu.
  Hær i Zell am See har vi dæremot mer snø på bergen. På Kitzsteinhorn, vår glaciær ær alla liftar och pister øppna just nu.

  MVH
  Agnes, Lion Alpin

 • Maria Leeb (1) - söndag d. 30. mars 2014
  Ska ner till Österrike i påsk.
  Kan inte bestämma mig om vi ska till Zell am see/Kaprun eller Innsbruck..
  Vi är en familj med två stora barn, var finns de bästa förutsättningarna för bra skidåkning i April ? Hur stor del av liftsystemet är öppet i Kaprun ?
  Var hittar man det billigaste hotellboendet ?
  Innsbruck är ju oerhört stort, hur mycket av backarna där är öppna så sent på säsongen ?
  Vi vill ha ett någorlunda stort utbud av bra backar som man inte tröttnar på under en vecka, vidare vill vi uppleva det genuina Tyrolen, och vi har inte obegränsad budget...

  Hälsn Maria
  Anne - söndag d. 06. april 2014
  Hej Maria,

  Jag vet inte så mycket om hur det är i Innsbruck, men här i Zell am See har vi en glaciär, Kitzsteinhorn. Den är öppnen nästan året runt. Här är det bra skidåkning på hela berget.
  Tyvärr har vi inga fler rum kvar i Zell am See, men jag vet att det fortfarande finns möjligheter att hitta något ännu.

  Vänliga hälsningar
  Anne, Lion Alpin

 • ingemo nilsson - tisdag d. 18. mars 2014
  Hej.
  Vi har tänkt åka skidor i påsk men pga den milda vintern så förstår jag att många skidorter inte är möjliga den tiden. Min pojkvän är tex i Wagrain just nu och det är inte mycket snö där... Jag läser på sidan att man kan åka skidor i Zell am Zee hela året. Stämmer det?
  Mvh
  Ingemo
  Johanna - tisdag d. 18. mars 2014
  Hej Ingemo!

  Det stämmer att man kan åka året runt på glaciären i Kaprun. Alla pister är inte öppna om sommaren men det finns lite skidåkning i varje fall. Ska ni åka i påsk är Zell am See alternativet! Det går skidbussar ofta till glaciären och där är det fortfarande trots mycket sol väldigt fin snö!
  Hoppas ni får en bra semester,
  MVH Johanna

 • Eleonor Höglund - fredag d. 14. mars 2014
  Hotell Trauben , Zell,
  NÄr hämtas vi från hotellet imorgon ?
  Johanna - fredag d. 14. mars 2014
  Hej Eleonor!

  Era busstider har nu kommit upp på informations tavlan som hänger utanför restaurangen på hotellet. Ni kommer möta upp en guide i receprionen imorgon så var klara där 13.40. Vill tacka för en trevlig vecka! Hoppas ni njutit av solen!

 • Joakim Celander - torsdag d. 13. mars 2014
  Hej! Vi är 2 vuxna plus 2 barn 14,16 ska åka till Österrike nästa år vilket ställe ska vi välja Zell am Zee,Wagrain eller Schladming? och vilket boende? vi gillar långa röda backar,bo nära liften/backen bra standard på hotellet minst 3 +, vi har åkt till Hemsedal i 8 år och är medel skidåkare.

  mvh

  Joakim
  Johanna - fredag d. 14. mars 2014
  Hej Joakim!

  I Zell am See är det väldigt barnvänligt och pisterna är mestadels medel. Mycket blå och röd, inte så mycket svart. Om ni bor på vårt egna hotell, Pinzgauerhof får ni också bra service. Wagrain är lite större med större system, inte samma bykänsla men fint och barnvänligt. I schladming har vi också ett populärt hotell, Planai. Väldigt fin standard, nytt och fräscht. Pisterna i Schladming är väldigt bra då de även håller tävlingar och liknande där.
  Bäst är dock om du ringer direkt till vårt kontor i Göteborg och får mer exakt berättat vad som är bäst för er.

  Som guide i Zell am See, är det det jag vill rekommendera!

  Med vänlig Hälsning
  Johanna

 • Eleonor (1) - fredag d. 07. mars 2014
  Hej
  Kommer ner till Zell am see på lördag och ser att vädret verkar bli strålande och varmt. Blir det väldigt trögt i backarna i Schmitten .? Vilka backar rekommenderar ni ?, är Kaprun bättre ? Går bussarna mellan Zell am See och Kaprun hela dagarna ?  Johanna - fredag d. 07. mars 2014
  Hej Eleonor!

  Ja, vi har fått det varmt här i Zell am See, dock så är pisterna uppe på toppen bra. Det är dock bättre på Glaciären då det är högre och kallare. Bussarna går hela dagen men oftare på morgonen och eftermiddagen. Bussarna ingår i ert liftkort. Det ser ut som om ni kommer få en del sol i alla fall!

  Vi ses imorgon, Johanna.

 • Sofia - måndag d. 03. mars 2014
  Hur lång tid tar det från flygplatsen till zell am see med transfern?
  Johanna - måndag d. 03. mars 2014
  Hej Sofia!

  Transfern till Zell am See från Salzburg tar cirka 1 timme och 30 minuter.

 • AnnaLena Ström - söndag d. 02. mars 2014
  Hej!
  Vi ska åka med er till Zell am zee med buss den 7 mars. Jag undrar bara om liftkortet vi köpt genom er gäller både för Schmitten och Kaprun?
  Mvh AnnaLena
  Johanna - söndag d. 02. mars 2014
  Hej Anna-Lena!

  Zell am sees liftkort täcker både Schmittenhöhe och Glaciären. Även ett litet område inne i kaprun samt skidbussarna.
  Vi ses snart, trevlig resa ner!

 • Nelson Lourenço - söndag d. 23. februari 2014
  Hej,

  Vi kommer att ringa er ca 1h innan ankomst som ni har föreslagit... Vår fråga är:
  Vi kommer att anlända tisdagen den 25/2 ca 12:00. Hur gör vi för att plocka ut utrustningen samt liftkortet?
  Allt är bokat i förväg och vår incheckning skall vara efter 15:00 men vi vill redan samma dag utnyttja liftkortet o utrustningen dag 1!
  Vi kommer att bo på Hotel Pinzgauerhof.
  Vi har 4 nätter och 5 dagars lift och skidhyra.

  Med vänlig hälsning,
  Nelson
  Johanna - måndag d. 24. februari 2014
  Hej Nelson!

  Det är inga problem. När ni kommer till hotellet finns det ett välkomstkuvert till er med era liftkort i. Skiduthyrningen ligger precis bredvid hotellet och det går jättebra att hämta ut utrustningen där. De har en lista på era namn och vad ni bokat. Om ni ringer innan så ska jag hjälpa er med det!

  Kör försiktigt, vi ses snart!

 • Eleonor - onsdag d. 19. februari 2014
  Skall ned v 11 och undrar hur snötillgången brukar vara då? Kan man åka buss till Kaprun och isf vad kostar det och hur ofta går bussarna?
  Johanna - fredag d. 21. februari 2014
  Hej Eleonor!

  Snötillgången har varierat mycket under den här säsongen. Vi räknar med att pisterna fortfarande kommer vara öppna och att det finns snö som det finns nu. Bussarna till kaprun kostar inget då man åker på sitt liftkort. De går minst en gång i halvtimmen på morgonen och samma om eftermiddagen när man ska hemåt.

  Ser fram emot att möta er i Zell am See!

 • Jenny Abrahamsson - fredag d. 27. december 2013
  Hej!

  Vi ska ha liftkort för 6-dagar! Behöver vi ha foto med oss?

  Hälsningar Jenny
  Johanna - söndag d. 29. december 2013
  Hej Jenny!

  Man behöver inte ha ett foto till 6 dagars. Det gäller bara 8 dagars liftkort.

 • Peo Holm - måndag d. 23. december 2013
  Hej ifjol när vi var till Zell am see så behövdes det foto på liftkortet när vi hade 8-dagars liftkort,är det samma regler i år ?
  Då ringde dom och medddelade detta,
  vill ju att liftkorten är klara när man kommer ner på lördag morgon den 28/12.
  Johanna - tisdag d. 24. december 2013
  Hej Peo!

  Det stämmer att vid 8 dagars liftkort måste man ha foto på som förra året. Vi tar emot era pass när ni anländer med bussen och ordnar era liftkort så fort liftkontoret öppnar. Vi ringer alltid gäster innan avresa och ni kommer få era liftkort på morgonen.
  Trevlig resa!

 • Tomas (1) - söndag d. 22. december 2013
  När öppnar liftsystemet i Zell am See?

  Hälsningar Jenny
  Johanna - söndag d. 22. december 2013
  Hej!

  Liftarna i Zell am See är öppna mellan 08:30 och 16:30.

 • Tomas - fredag d. 20. december 2013
  Hur mycket snö är det i sell am see? Vi har förbokat skidor, var hämtar vi ut dem?

  /Tomas
  Johanna - fredag d. 20. december 2013
  Hej Tomas!

  Snömängden uppe på toppen på Schmittenhöhe ligger just nu på 55 cm.
  Skiduthyrningen ligger nära hotellet och vi ska se till att du får veta exakt när du kommer ner vart och när du kan hämta dina skidor.

 • Anna - fredag d. 20. december 2013
  Ingår det någon dricka på kvällen på hotellet Pinzgauer Hof!
  /Jenny
  Johanna - fredag d. 20. december 2013
  Hej!
  Drickan ingår inte på hotel Pinzgauerhof när man har halvpension. Men de har en bar man kan beställa ifrån.

 • Jenny - torsdag d. 19. december 2013
  Hej! Finns det värmeskåp och safetybox i hotellrummet?

  Hälsningar Jenny
  Johanna - fredag d. 20. december 2013
  Hej Jenny!

  På Hotel Pinzgauerhof finns det safetybox på rummen. De har också en skidkällare där man kan värma sina pjäxor och liknande.

  Du frågade också om buffé på hotellet och det serveras det två gånger i veckan, de andra dagarna serveras det tre rätters meny.

  Hoppas det kan hjälpa dig.
  Med vänliga hälsningar

 • Pontus Blanch - lördag d. 14. december 2013
  Hej!
  Hur är det med snötillgången just nu och med antal öppna backar i Zell am see? Alltså hur måna backar är öppna av totalt antal?
  Hittar inte det på er hemsida.

  Åker ner v.1 27/12.

  Tack för hjälp
  /Pontus Blanch
  Johanna - lördag d. 14. december 2013
  Hej Pontus
  Just nu i Zell am See är 21 av 26 liftar öppna och 75% av nedfarterna är öppna. Uppe på toppen är det ungefär 60 cm snö sen har vi massor av solsken. Ni har även tillgång till glaciären i Kitzsteinhorn där det är snö året runt.


031-16 59 00
LionAlpin