Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i Zell am See

   

Zell am See är en riktig Alp-klassiker som är känd för sin skidåkning, mycket tack vare glaciären Kitzsteinhorn på 3029m som erbjuder skidåkning nästan hela året. Zell am See är en by som lever året runt och många invånare är bofasta här, vilket bidrar till en livlig stad med många butiker, bra restauranger och afterskiställen. Vi har samlat en topp-lista över de 10 bästa tipsen för dig som ska på skidsemester i Zell am See.

Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn är Österrikes högsta berg med en utsiktsstopp på 3029 meter över havet. Glaciären är belägen i byn Kaprun, som ligger cirka en kvarts körning från Zell am See. Det går att ta ett tåg från dalen upp till berget, där man tar sig igenom en 360 meter lång tunnel. När man når toppen av tåget möts man av en fantastisk utsikt. Kitzsteinhorn är inte bara en glaciär utan även 365 dagar av alpin snölycka. Här finns tre funparks, där man bland annat hittar Österrikes största superpipe för friåkare.  Pisterna är väl genomtänka och det finns ett adrenalinhöjande offpist-utbud. Kitzsteinhorn är en lekplats året om.
    

Tauern Spa

Tauern Spa ligger mellan Kaprun och Zell am See. Det är ett stort vattenland med rutschkanor, flera olika bastutyper, två stora utomhuspooler där man kan se upp mot glaciären samt spa. Tauern Spa är utmärkt de dagar musklerna strejkar och behöver vila. 
    

Pinzgauer Huette

Pinzgauer Huette är en restaurang belägen vid Schmittenhöhe på 1704 meters höjd. Restaurangen är unik eftersom man bara kan komma hit via en transportsträcka, och för att återvända till pisten måste man åka med snöscooter. Det är verkligen en speciell upplevelse att hålla fast i snöret och dras bakom snöscootern hela vägen tillbaka till liften. Pinzgauer Huette är en trevlig upplevelse och maten är riktigt bra. 
    

Zell am See

Ortens namn avslöjar att den är belägen vid en sjö. Här erbjuds en vacker natur intill sjön, där man kan gå runt hela vägen längs kanten på en 14 km lång strandstig. Det är en väldigt fin tur med vackra vyer upp mot bergen. Nere vid sjön finns ett härligt lugn och stigen är upplyst kvällstid så att man även senare på dagen kan uppleva denna fina tur. 
    

Icecamp

På toppen av glaciären Kitzsteinhorn finns en stor iglo som byggs upp varje år. Det är en isbar där man kan köpa drinkar. Allt är gjort av is: väggarna, baren, sofforna, borden och glasen är gjorda av is. Det ligger pälsar runt omkring som man kan sitta på och det finns även koppar som inte är gjorda av is för att kunna servera varm choklad. I övrigt serveras drinkar, hemlagad snaps och öl. Icecamp är en helt unik upplevelse.
    

Schnaps Hans

Schnaps Hans är ett afterskiställe på berget vid Schmittenhöhe. Här erbjuds en vacker utsikt från en stor terrass. Det är en restaurang dagtid med möjlighet att äta lunch, men framåt eftermiddagen förvandlas stället till afterski med autentisk tyrolermusik och dans på både borden och baren. Åk skidor tillbaka till centrum, eller ta sista liften om du hinner.
    

Brasserie Traube

Brasserie Traube serverar goda burgare och grilltilltugg, här är det alltid fullt av gäster så vi rekommenderar att beställa bord några dagar i förväg. Restaurangen ligger mitt på gågatan i Zell am Sees centrum, och det är ett litet, intimt och mysigt ställe. 
    

Åka kälke

Precis utanför Zell am See kan man åka på klassisk kälktur. Kälkbanan ligger vid Biberg och är 1,5 km lång. Här finns många branta passager där man kan få riktigt hög fart.  Man börjar inte samtidigt för att kunna hålla avstånd från varandra, men man kan fortfarande tävla om bästa tiden. Det går bra att åka kälke hela vägen ner eller stanna till vid en almhütte längs vägen. Kälkbanan är öppen både på dagen och kvällen, men det är allra mysigast på kvällen då hela banan är upplyst. Vid kälkbacken finns ingen lift, så man får skjuts uppför berget i bilar med snökedjor. 
   

    

Gin House

Gin House är en riktig upplevelse. Det är en bar som har en samling på över 450 olika ginflaskor, vilket tillhör en av världens största. Här finns gin på väggen, i baren, i taket och i hela inredningen. Man kan bland annat spela det klassiska spikspelet Nagel som är ett mycket trevligt sätt att umgås. I det stora hela är det en populär bar där många står upp, för det är alltid svårt att få sittplatser. Det är ett förhållandevis litet ställe, men de stänger först när siste man går hem på morgonkvisten. 
    

     

Club Kitzsteinhorn

Club Kitzsteinhorn är ett ungdomshotell där många skolelever bor när de är på skidsemester. Hotellet har en stor lekplats med beachvollybollplaner som kan hyras, spelhall och klättervägg. Hotellet ligger precis bredvid liften och 2 km från Zell am Sees centrum. Det är ett utmärkt ställe för både barn och ungdomar som vill få ut den sista energin efter en lång dag på fjället.
    

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
LionAlpin