Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Zell am See pistkarta (Klicka på kartan)

    

/media/77445/pistekort-zell-am-see-nyt.png

    

Zell am See är en riktig klassiker bland svenskar. Här finns backar för alla smaker och totalt 138 pistkilometer uppdelat på tre berg, Schmittenhöhe, Maiskogel och Kitzsteinhorn – allt på ett och samma liftkort. 

Nytt för vintern 2018/2019 är att Kitzsteinhorn byggs ihop med Kaprun - Maiskogel vilket innebär att du får tillgång till hjärtat av skidområdets glaciär Kitzsteinhorn från Maiskogels skidområde. Njut av skidåkning på 3.029 meter över havet från oktober ändra fram till våren. 

Glaciärskidåkning på 3000 m på Kitzsteinhorn

Skidåkning på Kitzsteinhorn är något som måste upplevas. Här finns pister i olika svårighetsgrader, mycket bra offpistmöjligheter, flera riktigt bra parker och till och med längdspår. Det går i princip att åka skidor året om här och utsikten är fantastisk.

Spännande pister för familjen

På Maiskogel och Schmittenhöhe finns det flera områden som är perfekta för de yngre. Tar du Areitbahn upp från Schüttdorf kommer du till Glocknerblick och Schmidolins drakpark. Här kan barnen åka slalom, hoppa på små gupp, åka genom tunnlar och mycket mer.

I området Sonnealm på Schmittenhöhe hittar du världens längsta funslope som är hela 1300 m lång. Liftarna är moderna och mycket effektiva. Runt om i skidområdet finns många mysiga restauranger och hütter. En favorit är Pinzgauerhütte som ligger vid botten av Kappellenbahn. Du får åka en bit genom skogen för att komma dit och när du ska tillbaka blir du dragen av en skoter. 

För den rutinerade åkaren

Även för de duktiga skidåkarna finns det mycket att uppleva. På Schmittenhöhe finns den omtalade pisten Trass. Den startar på toppen, 2000 m.ö.h. och tar dig hela vägen ner till botten. Backen är 4150 m lång med en lutning på upp till 70%, här får du garanterat trötta ben. På Kitzsteinhorn finns sedan några år tillbaka den svarta pisten Black Mamba som även den är en riktig utmaning. 

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
Lion Alpin logo