Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
10 Perfekta presenttips för snowboard- och skidåkare

10 Perfekta presenttips för snowboard- och skidåkare

fredag d. 14. februari 2020

När vintern är runt hörnet börjar alla snowboard- och skidentusiaster förbereda sin utrustning såsom kläder, skidor/snowboard och andra tillbehör. Det finns med andra ord flera fantastiska prylar som skulle kunna vara en perfekt present. Tänk bara på att en bra present ska vara genomtänkt, praktisk och relevant för personen. Vi har sammanställt en lista med de 10 bästa presenttipsen för snowboard- och skidåkare, så du kan bara luta dig tillbaka och välja den du tror passar bäst till personen du ska ge den till.

Skidresa

Detta är förmodligen den mest självklara presenten till alla snowboard- och skidåkare. Att åka på skidresa kan bli ganska dyrt och det är därför många som inte har råd att åka så ofta som de skulle vilja, så att få det i present kommer garanterat att vara uppskattat och förmodligen få dem att hoppa av glädje! Boka din resa idag!

Skidhandskar

Ingenting kan förstöra en fantastisk dag i backen så mycket som ett par kalla fingrar kan göra. Ett par skidhandskar är därför alltid en väldigt uppskattad present. Innan du gör ett köp måste du dock veta vilken typ av skidåkning din vän gillar för att du ska välja det bästa och mest passande materialet och designen. Du bör också tänka på isolering och andra funktioner, till exempel avtagbart foder som ger mer flexibilitet när vädret ändras.

Skidhjälm

Skidåkning är en spännande och intensiv aktivitet, så om man som ägnar mycket tid åt sporten bör man sätta säkerheten i första hand. En skidhjälm är en av de viktigaste tillbehören i utrustningen och även perfekt att ge bort i present eftersom du vill att de personer i din närhet ska vara säkra när de åker i skidbackarna. En skidhjälm minskar risken för skador och förutom det förhindrar den också snön från att störa skidåkarens synfält, samt ger värme. Med tanke på att skidglasögonen har en tendens att ramla av hjälper skidhjälmen dessutom till att hålla dem på plats. Som du ser är detta en present som varje skidåkare skulle värdesätta högt.

Skidåkare - puder

Pjäxväska

En mångsidig pjäxväska är ovärderlig för skidentusiaster. Ibland kan det vara ont om tid när man ska förbereda sig inför skidresan och då är dessa väskor väldigt praktiska. De kan användas för att bära och skydda alla väsentligheter till skidbacken. Förutom att den håller pjäxorna och snowboardbootsen på plats har den också tillräckligt med utrymme för att få plats med andra saker såsom skidhandskar och liknande. En sån här väska är vanligtvis robust och tillräckligt stor för att rymma allt som behövs på resan och är väldigt uppskattad av skidåkare!

Skidmask

Det är väldigt svårt att koncentrera sig på terrängen och åkningen när hårda vindar blåser i ansikten, vilket även kan vara en stor påfrestning för huden som kan bli irriterad och röd. En skidmask erbjuder maximalt skydd mot svåra förhållanden i backarna och hjälper skidåkaren att hålla bättre fokus, även när snö och vind slår mot ansiktet. Därför är en skidmask en perfekt present till vännerna som inte kan få nog av skidåkning.

Värmestrumpor

Du har säkerligen upplevt den obehagliga känslan som uppstår när fötterna blir isande kalla. Något som kan vara väldigt störande och nästan förstöra en hel dag. Det blir desto jobbigare för skidåkare som inte har klätt sig tillräckligt bra i skidbacken eftersom det kan medföra kalla tår och fötter som försämrar deras åkning. För att undvika att denna obehagliga situation uppstår kan ett par elektriska värmestrumpor vara till stor hjälp. Dessa är bekväma och tunna strumpor som skyddar skidåkarens fötter från den inträngande kylan och gör skidäventyret till en mycket härligare upplevelse. Du kan alltid lita på att dessa strumpor kommer att skydda dig från frusna tår.

GPS-klocka

GPS är en av de viktigaste redskapen för snowboard- och skidåkare, i alla fall om man åker offpist. Det är nödvändigt för att kunna veta exakt var man befinner sig, speciellt i ett stort område, då kan en GPS-klocka till och med vara en livräddare. För seriösa skidåkare är det nästan ett måste för att kunna navigera rätt och inte spilla dyrbar tid på att försöka hitta rätt väg. Dessa klockor är robusta och tåliga nog att kunna hantera extrema skidförhållanden, dessutom är det en snygg detalj på handleden. Så att ge din vän eller någon i familjen en elegant GPS-klocka att bära när de åker i backarna kommer garanterat att vara väldigt uppskattat.

Snowboard åkare

Actionkamera

Ett skidäventyr kräver en bra actionkamera för att fånga de bästa ögonblicken, till exempel när man kommer upp maxhastighet eller sätter något coolt trick. Det gör det möjligt för åkare att återuppleva de fantastiska minnena från backarna. En kvalitetskamera med hög upplösning är mycket eftertraktat av skidåkare eftersom det gör att de kan fånga skarpa och stabila bilder när de åker skidor i robust och snöig terräng, vilket gör den här fantastiska prylen till en perfekt present.

Powerbank

När man åker iväg på en skidresa till bergen eller snowparkerna vill man fortfarande kunna kommunicera med varandra, samt vänner och familj hemma. Mobiltelefonen används därför flitigt och man litar på att batteriet ska hålla, men efter ett tag kommer du att behöva ladda den, och det är här en powerbank är väldigt praktisk att ha med sig. Med en sådan kan skidåkare ladda både sina telefoner såväl som GoPro-kameran. En powerbank är mångsidig eftersom de är kompatibla med alla USB-enheter, och därmed den perfekta presenten till skidåkare.

Skidglasögon

Skidåkare behöver skidglasögon med bra kvalitet av främst två anledningar. Dels så måste man vara beredd på att det kan vara ganska blåsigt och hård vind som kan störa åkningen. Den andra anledningen är att man behöver skydd mot solen i backen. Ett par bra skidglasögon är allt som behövs för att göra skidresan så smidig och behaglig som möjligt. Dessutom är det en snygg accessoar till dina övriga kläder. De flesta kämpar för att komma på de bästa presenterna till sina vänner, men om någon av dessa råkar vara ett stort fan av skidåkning behöver du inte fundera längre. Med dessa tips borde det inte vara så svårt längre, välj något du tror skulle passa, slå in det väl och lämna över den till någon av dina nära och kära. De kommer med säkerhet att tänka på dig nästa gång de ska åka skidor.


031-16 59 00
LionAlpin