Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
5 fördelar med att hyra skidutrustning

5 fördelar med att hyra skidutrustning

onsdag d. 30. januari 2019

Vad är fördelarna med att hyra skidutrustning? Vi listar 5 fördelar med att hyra skidutrustning istället för att köpa. Känner du att en investering i skidutrustning är rätt för dig, ger vi dig tips inför köpet.

1. Spara pengar genom att hyra skidutrustning

Om du är nybörjare eller åker skidor sällan sparar du pengar genom att hyra skidutrustning istället för att köpa. Att köpa egna pjäxor, skidor, stavar och hjälm kostar en hel del pengar.  Genom att hyra skidutrustningen kan du vara säker på att du får hjälp med att välja bra utrustning anpassad efter dig varje gång, dessutom till ett avsevärt bättre pris. Om skidutrustningen inte känns bra, fungera som den ska eller gå sönder, kan du enkelt byta. En förmån som du inte har med egna skidor och utrustning.

2. Tilläggskostnader

När du flyger till Alperna med egen skidutrustning tar flygbolagen betalt för skidbagage. Utöver det finns det risk för att transferbolaget tar betalt för det extra bagaget. Om du transporteras via bil behöver du antingen takbox eller en extra stor bil. Detta är stående kostnader som tillkommer varje resa till Alperna.  

3. Slipp att släpa runt på skidutrustningen

Skidutrustningen är både otymplig och tung att släpa runt på. Är ni en familj som ska flyga till Alperna innebär det stress att packa ner allt, irritation att bära runt på extra skidbagage och risk för att ha missat packa ner något.

4. Underhåll

Slipa, valla och rengöra skidorna är en viktig och återkommande del av underhållet för ett par skidor. När du hyr skidutrustningen slipper du detta moment och hämtar enkelt ut dina färdiga skidor redo för pisterna. När det är dags för hemfärd lämnar du tillbaka utrustningen utan att behöva bry dig om underhållet av skidorna. Du kan lämna skidresan med samma härliga känsla som du hade under sista åket i pisten, utan att lägga onödig tid eller energi på underhållet som krävs efter skidresan.

5. Inför köp av skidutrustning

Om du efter att läst ovan punkter känner att en investering i skidutrustning är rätt för dig, rekommenderar vi att inför köpet hyra din utrustning för att hitta rätt. Genom att prata med skidortens uthyrning har du möjlighet att komma överens om att få byta utrustningen under veckan, för att prova dig fram till vad som passar dig bäst. Det minskar risken för ett dyrt fel köp.


031-16 59 00
LionAlpin