Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Apparna du inte visste att du behövde inför resan

Apparna du inte visste att du behövde inför resan

fredag d. 24. januari 2020

Inför resan

Appar för packning

Det finns en hel del appar för packningslistor. En av dem är PackPoint. Med den appen väljer du destination och lägger in information om din resa, för att sedan få en skräddarsydd lista med saker att packa. Självklart kan du klicka bort det du inte vill ta med och lägga till egna punkter på listan.

 

Offline-appar för barnen

Det är härligt att åka på semester med barnen, men för att det ska gå så smidigt som möjligt är det en fördel att ha vissa saker på plats. Till exempel roliga appar som fungerar offline, om surf eller WiFi skulle krångla. Här är några tips som fungerar utan internet:

 

  • I Sveriges radios app ”Radioapan – banankalas” kan du ladda ner sagor och sånger för barnen att lyssna på offline. Den är gratis och det finns inga köp i appen.
  • Appen ”Bamse världens starkaste björn” bjuder på tecknad film, musik, pannkaksverkstad med mera. Efter nedladdning kan appen användas offline. Den är gratis att ladda ner, men extra sagor och annat finns att köpa i en butik med barnspärr.
  • Du vet väl förresten att du kan ladda ner filmer och serier för offline-tittande i många streamingtjänster? På så sätt kan barnen fortsätta se på sina favoriter även på resande fot.

Appar för skidåknig

Det finns verkligen en uppsjö av appar för att planera, logga och se tillbaka på din skidåkning. Här presenterar vi ett urval, men vilken som är bäst från ditt perspektiv är så klart mycket individuellt.

 

Bergfex

Den här appen har många värdefulla funktioner. Till exempel löpande uppdateringar kring snö och väder i flera europeiska länder och högupplösta pistkartor. Du kan klicka på pister för detaljerade beskrivningar och favoritmarkera till senare.

 

Ski Tracks

Med den här appen kan du logga din skidåkning, även om du inte har tillgång till internet. Efter en dag i backarna kan du se tillbaka på faktorer som hastighet, lutning, distans och mycket mer. Att du dessutom kan dela och jämföra dina siffror med vänner och andra användare gör det mer interaktivt. Du köper Ski Tracks för under 20 kronor på App Store och Google Play.

 

Psst! Vill du minska den kostnaden lite till rekommenderar vi att testa Trace Snow, som är helt gratis.

 

PeakFinder

Appen PeakFinder låter dig identifiera och ta reda på mer om bergstopparna som du har framför dig. Appen känner till 650 000 bergstoppar från världens alla hörn och fungerar offline. Slå på din GPS och tryck på appens GPS-knapp så visas en panoramavy av bergen i ditt blickfång. Med kamerafunktionen kan du lägga panoramavyn som ett filter över ett foto, och på så sätt lättare se vilket berg som är vilket. Du får även information om de olika bergen. Appen kostar 44 kronor, men det är en engångskostnad och i gengäld finns inga annonser.

Se och göra

Tripadvisor

Den här appen är riktigt bra för den som inte vill släpa med sig en guidebok. Skapa en ”ny resa” för din skiddestination, utforska restauranger och sevärdheter att besöka och lägg till dem i resan. Ett tips är att lägga till hotellet, så att du alltid har den adressen nära till hands.

 

Vi hoppas att du får nytta av våra tips under din resa till Alperna. Vi önskar dig lycka till och ser fram emot att ses! Vill du hålla peppen uppe till dess? Missa inte att följa oss på Instagram, där det bland annat finns höjdpunkter från flera av våra resmål.


031-16 59 00
LionAlpin