Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Åka till Alperna – därför är det en strålande idé

Åka till Alperna – därför är det en strålande idé

onsdag d. 25. september 2019

Semester är en härlig tid för avkoppling och att göra det du gillar mest. Men när du börjar planera en resa finns det massor av valmöjligheter. Ska du resa till solen eller en skidort? Svenska fjäll eller alptoppar? Det kommer knappast som en överraskning att vi rekommenderar Alperna. Här har vi listat våra bästa argument.

Du får uppleva en annan kultur

Utöver fantastisk skidåkning ger Alperna dig möjlighet att uppleva nya kulturer. Till exempel Österrikes härliga ostar och Italiens oslagbara kulinariska upplevelser. Om du har med dig lite tyska eller italienska från skoltiden kan du öva språkfärdigheterna i verkligheten. På flera skidorter finns det dessutom historiska sevärdheter.

Barnvänliga destinationer

Visst syns få bäbisar i offpist-områden, men barn stormtrivs i Alperna. I bergsbyarna finns gott om spännande lekparker och annat kul att upptäcka. På restaurangerna finns rätter som lockar de vuxna, och barnmenyer som passar även för de kräsnaste små.

Trots att bergstopparna i Alperna är höga finns enklare pister för barnvänlig åkning. Numera finns dessutom gott om svensktalande skidinstruktörer. Om du är intresserad, kika på vår guide till semester med barn i Alperna.

Solen går inte ner lika snabbt

Som bekant är solen inte särskilt närvarande i Sverige under vinterhalvåret. Så om du vill passa på att uppleva solens strålar och värme i backen är Alperna ett utmärkt alternativ. Kom bara ihåg att ta med solskyddsfaktor!

Du kan resa dit med tåg eller buss

För den som vill göra resan till Alperna mer miljövänlig är buss eller tåg ett bra alternativ till flyget. Restiden blir så klart längre, men den blir också ett äventyr i sig med vackra vyer och tid för dig att komma in i semesterkänslan i lugn och ro. Vi på Lion Alpin erbjuder charterresor där transporten görs med antingen flyg eller buss. Du kan även välja bort transporten från din resa och boka tåg på egen hand. Det är inte mer krångligt än att boka tåg inom Sverige. Och flera av våra österrikiska destinationer har egna tågstationer i byn!

Läs vår guide om att resa med buss eller tåg till Alperna.

Bra förutsättningar för nybörjare

Enklare pister finns det gott om i Alperna. Så om du inte har särskilt mycket erfarenhet på skidor eller snowboard och vill testa kommer du kunna ta det i din egen takt.

I de flesta alporter behöver nybörjare inte hålla sig på en eller två backar. Det finns betydligt fler enkla spår än så. I takt med att du lär dig kan du testa mer och mer utmanande backar. Dessutom finns det gott om duktiga guider som kan hjälpa dig att lyfta dina färdigheter, i grupp eller på tu man hand.

Nya utmaningar

Alperna bjuder på många möjligheter att utmana dig själv och din skidåkning. Perfekt om du vill testa glaciärskidåkning eller åka offpist. Kanske vill du och din partner fira bröllopsdag med rafflande offpist. Kanske har barnen blivit lite större och tycker att det vore häftigt med långa backar. Allt det och mycket mer hittar du i Alperna.

Vi hoppas att du har fått en bättre bild av vad Alperna har att erbjuda. Vill du veta mer om olika destinationer? Ta en titt i huvudmenyn.


031-16 59 00
LionAlpin