Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
De 10 bästa snowparkerna i Alperna

De 10 bästa snowparkerna i Alperna

fredag d. 07. februari 2020

Den perfekta lekplatsen

Snowparker är den perfekta lekplatsen för alla freestyleåkare. Både snowboard- och skidåkare älskar alla de utmaningar som toppklassiga snowparker bjuder på och känslan av att de kan åka gränslöst och prova olika stilar och tricks. Att hitta rätt snowpark kan däremot vara lite svårt, men de flesta freerideåkare är alltid redo att gå utanför sin comfortzone och göra det som krävs för att hitta de bästa snowparkerna. Europa har några av de mest populära parkerna för alla åkare, så när du planerar ditt nästa freestyle-äventyr kan du börja med att bekanta dig med de parker som finns. I den här artikeln har vi sammanställt en lista över de 10 bästa snowparkerna i Alperna. Vill du ha mer tips på skidorter kan du även läsa om de 100 bästa skidorterna i Europa.

Mottolino Fun Mountain, Livigno - Italien

Mottolino Fun Mountain är ett riktigt himmelrike för freerideåkning och ligger mellan Sydtyrolen och Schweiz. Parken besöks av många snowboard- och skidåkare under vintern och har alla funktioner både proffsåkare och nybörjare gillar med fantastiska 600 meter och 62 hinder. Den används också för träning bland veteranskidåkare under vintern.

Mottolino Fun Mountain, Livigno - Italien

Foto: Mottolino Fun Mountain Facebook 

Snowpark Seiser Alm - Italien

Italien skryter med att ha några av de bästa snowparkerna i Europa, en av dessa är Snowpark Seiser Alm som är en magisk lekplats för skidåkare. Den är till och med så bra att det italienska freestyle-landslaget använder den för träning. Denna otroliga snowpark ligger i de häftiga Dolomiterna på Schlern och sträcker sig cirka 1,5 kilometer med 70 hinder som freerideråkare inte kan få nog av. Seiser Alm-parken består av olika lines som utmanar freeride- och snowboardåkare på alla nivåer, där en av dem har hinder i trä.

Absolut Park, Flachauwinkl - Österrike

Österrike har många snowparker men det finns en park som sticker ut lite extra, och det är Absolut Park i Flachauwinkl. Parken har en stor och spännande terräng fylld med massor av snö. Den 1,5 kilometer långa parken har 100 hinder och erbjuder något för skidåkare på alla nivåer, men Burton Stash Park och halfpipen är de största höjdpunkterna. Dessa områden
kännetecknas av hinder i trä som är noggrant skapta för att passa in med den övriga naturliga terrängen.

Absolut Park, Flachauwinkl - Österrike

Foto: Snowpark Seiser Alm Facebook

Penken Park, Mayrhofen - Österrike

Penken Park lockar till sig många snowboard- och skidåkare från alla delar av världen. Zillertal, som är den dalen snowparken ligger i, har varit en eftertraktad skiddestination de senaste 20 åren och fortsätter att växa i popularitet bland freerideråkare. Penken Park är en enorm snowpark som består av 8 anmärkningsvärda lines indelade i olika sektioner bestående av Advanced Jib Area, Pro Area, Medium Jib Area, Beginner Area, Fun Area och Fun Ride Penken Area. Parken är 520 m lång och har totalt 40 hinder.

Les Deux Alpes Park - Frankrike

Les Deux Alpes snowpark ligger nära Grenoble i Frankrike och är öppen både under vintern och sommaren. Eftersom orten har optimala skidförhållanden året runt kan även nybörjare känna sig välkomna här. Parken har också Big Air och Slopestyle som är idealiska för proffsåkare, men alla är såklart välkomna att prova snowboardcross och halfpipen.

Les Deux Alpes Park - Frankrike

Foto: Les Deux Alpes Park Facebook

Châtel Smooth Park - Frankrike

Châtel Smooth Park bjuder in dig till de spektakulära Alperna i Frankrike och är en perfekt lekplats både för amatörer och professionella freestyleåkare. Snowparken är full av spännande funktioner som boxar, rails och kickers. Du kan förvänta dig att stöta på 6 till 7 olika hinder när du åker genom den relativt långa parken med flera cliffs och drops som är idealiska för alla freerideåkare.

Snowpark Scuol - Schweiz

Den olympiska freestyleåkaren Elena Konz är en av proffsen som gillar att träna i Snowpark Scoul i Schweiz. Parken fortsätter att utvecklas och hör numera till en av världens alla kända snowparker. Här finns kickers i alla storlekar vilket ger åkarna friheten att prova vilken de vill. Det finns totalt 20 välordnade hinder utspridda längs parken som är mycket välskött.

Snowpark Scuol - Schweiz

Foto: Snowpark Scuol Facebook

Easy Fellhornpark, Oberstdorf - Tyskland

Easy Fellhornpark i Tyskland kan beskrivas som den ultimata snowparken för familjer. Här är de små garanterade rolig åkning i de flesta delar av parken, och du behöver inte vara orolig för att några oväntade utmaningar ska dyka upp. Denna sällsynta familjepärla sträcker sig till cirka 410 meter med hinder som är ganska lätta att ta sig igenom. Teamet som sköter om parken kommer att se till att alla åkare tas väl hand om.

Snowpark Laax – Schweiz

Snowpark Laax ligger i Graubünden som är en kanton i Schweiz. Detta är en väldigt omtyckt snowpark som imponerar freerideåkare från hela världen. Snowpark Laax är uppdelad i 4 parker som består av totalt 90 hinder. Parkerna är avsedda för att tillgodose behoven hos olika freerideåkare och har bland annat en del för proffs med en lång superpipe. Det finns också en freestyle-skola i parken där nybörjare kan förfina sina färdigheter inom freestyling, utvecklas och ha roligt.

Snowpark Laax – Schweiz

Foto: Snowpark Laax Facebook

Alpspitzpark, Nesselwang - Tyskland

Om du gillar kreativa hinder bör du ta dig till Alpspitzparken i Tyskland, en 770 meter lång park med två lines och 30 hinder. Några av de anmärkningsvärda hindrena här inkluderar bland annat gamla amerikanska taxi- och polisbilar. Här finns en mängd olika wallrides, rails och kickers i terrängen som du kan njuta av både på dagen, samt upplyst på kvällen ända till klockan nio.

Våga prova

Denna lista innehåller flera bra snowparker, och även om vissa är mer inriktade på proffsskidåkare är de flesta familjevänliga också. Kolla om det är någon av dessa som passar dina behov innan du bestämmer dig för att göra ett besök, men om du är öppensinnad som de flesta freerideåkare är kan du bara välja vilken som helst.


031-16 59 00
LionAlpin