Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Här får du flest soltimmar i Alperna

Här får du flest soltimmar i Alperna

fredag d. 21. februari 2020

På en skidsemester är snö högsta prioritet för många, men härlig sol kommer ofta på en klar andraplats. Mitt i den svenska vintern med mörker och kyla är det inte så konstigt att vi vill kunna få lite D-vitamin när vi är lediga.

I Alperna finns det goda möjligheter att lapa sol i skidbackar och på uteserveringar. Men var kan du räkna med flest soltimmar? Här har vi listat våra soligaste alpdestinationer under vintersäsongen. Läs vidare för att hitta resmålet för dig!

Livigno

Italienska Livigno är den alpina skidorten för dig som dyrkar solen, skidåkning och mat. Här skiner solen länge även i början av året. Snittet är runt 5 soltimmar! Och det finns mängder av pister att susa fram över mitt i solskenet. Kompletterat med shopping och nattliv har Livigno mycket att erbjuda för lugna och fartfyllda resor.

Ta reda på mer om Livigno.

Sauze d´Oulx

Den här italienska skidorten kan inte bara skryta med värdskap för flera tävlingar under OS 2006. Det är nämligen inte för intet som Sauze d´Oulx kallas Alpernas balkong. Här snittar antalet soltimmar på över 4,5 om dagen. Njut av den bildsköna byns stora skidsystem och pausa med ett glas vin eller ett stärkande mål mat på de omtyckta restaurangerna. Med fördel på de soliga uteserveringarna.

 Ta reda på mer om Sauze d´Oulx.

puder

Saalbach

Saalbach erbjuder ett stort skidsystem med många omtyckta backar, och solen skiner runt fyra timmar om dagen. I den här charmiga skidorten finns mycket att upptäcka på en lugn resa som par eller familj, men även gott om afterski för kompisgänget.

Ta reda på mer om Saalbach.

St. Anton

St. Anton i Österrike har något färre soltimmar än de andra orterna på den här listan, men är i gengäld en av de mest snösäkra destinationerna i Alperna. Med runt 3–4 soltimmar om dagen kommer resan inte bli grå heller. Utforska över 350 kilometer av pister och en hel del offpist. Missa inte grannområdet Rendl, som ligger i skugga på morgonen men får massor av eftermiddagssol.

Ta reda på mer om St. Anton.

Få mer sol och undvik tö

Det kommer knappast som en överraskning att det bästa sättet att säkra sol i Alperna är att åka senare på säsongen. När våren närmar sig blir det ljusare av naturliga skäl. Men det gäller att få till timingen, för du vill förmodligen inte missa snön.

Skidsäsongen i Alperna slutar på många håll i slutet av mars eller början av april. Under det sista rycket är snön i backarna bättre på förmiddagarna än på eftermiddagarna, så vårvintern är framförallt till för dig som är morgonpigg. Men om du gillar att vara uppe med tuppen kan det vara en behaglig tid att resa!

Vi hoppas att det här inlägget gjorde det lite lättare för dig att välja ett resmål för semestern. Känns det ändå inte helt självklart vart du ska åka? Lion Alpin hjälper dig gärna. Chatta med våra rådgivare och få ett personligt reseförslag inom 24 timmar!

 

 


031-16 59 00
LionAlpin