Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Hur du bokar en trygg resa till Alperna 2020/2021

Hur du bokar en trygg resa till Alperna 2020/2021

onsdag d. 28. oktober 2020

När världen förändras gör vi på Lion Alpin det också. Därför har vi förlängt ”öppet köp” på resor till våra egna hotell för den här säsongen. Och skapat en ny Trygghetsförsäkring för Covid-19, som ger dig mer flexibla möjligheter till om- och avbokning.

En trygghet som du har haft sedan tidigare, men kanske inte känt till, är paketreselagen. I och med den har du lagstadgad trygghet på paketresor – i högre grad än när du planerar resan själv. Läs vidare så förklarar vi.

Därför är du tryggare på paketresa

Om något skulle hända på resan är det bättre att vara på en paketresa, eftersom du inte står ensam i att reda ut hur du ska lösa situationen. Det finns nämligen en paketreselag i Sverige. I och med den har du större skydd på en paketresa än när du bokar hotell, flyg, transfer och så vidare var för sig.

Vi på Lion Alpin nöjer oss inte där, utan har ytterligare garantier och trygghetsfaktorer för dig som resenär. Men vi förstår att det som står i svensk lagstiftning väger extra tungt. Särskilt i tider som dessa. Så låt oss reda ut vad paketreselagen går ut på.  

Vad innebär paketreselagen?

Paketreselagen innebär kanske framförallt att researrangören (till exempel Lion Alpin) har ett visst ansvar för dig som reser.

Säg till exempel att flyget blir försenat, så att du inte kan komma fram till transfern på utsatt tid. När du har bokat en paketresa med transfer har du lagstadgad rätt att researrangören ska lösa det åt dig. Om du istället bokar transfer separat blir det ditt ansvar.

Ett annat exempel är om hela skidområdet på ditt resmål stänger. I det läget kan syftet med paketresan inte uppfyllas, vilket vi skulle möta med att ställa in resan och betala tillbaka pengarna till dig.

Vad är en paketresa i lagens mening?

Det är en resa som bokas av en researrangör där minst två tjänster ingår. Till exempel hotell, flyg, transfer och liftkort som ingår hos oss. Resan ska även pågå i minst 24 timmar eller innehålla en övernattning. Så kort sagt: när du bokar en paketresa med oss omfattas du av paketreselagen.

Ytterligare trygghetsfaktorer med Lion Alpin

Paketreselagen är som sagt lagstadgad. Men vi på Lion Alpin erbjuder extra trygghet utöver det. Bland annat har du:

  • Prisgaranti: Paketresans totalpris kommer inte förändras om valutakurser skiftar.
  • Skidgaranti: Du är garanterad skidåkning på semestern. Våra resmål är snösäkra, men om det mot förmodan blir snöbrist så att pisterna stänger kommer vi ordna transport till ett annat skidområde utan extra kostnad.
  • Öppet köp: I vanliga fall till 30/9, men under 2020 till 1/12 för paketresor med boende på våra egna hotell.
  • Danska Resegarantifonden: Det innebär att du får dina pengar tillbaka om vi mot all förmodan går i konkurs.
  • Reseledare tillgängliga 24/7 under resan.
  • Kundsupport och gratis reserådgivning.
  • Trygghetsförsäkring för Covid-19: För en tilläggskostnad får du den här försäkringen, som gör det lättare att boka av eller om resan.

Läs mer om hur paketreselagen fungerar för dig som resenär med Lion Alpin. Har du frågor om pandemin, ta en titt på våra FAQ om Covid-19 och tveka inte att kontakta oss direkt med personliga frågor.


031-16 59 00
LionAlpin