Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

 

 

Sommarresor till Wagrain

Barnfamiljernas favorit även på sommaren

Wagrain är barnfamiljernas paradis även på sommaren. Här finns gott om aktiviteter för både små och stora och mycket inom gångavstånd. Naturen bjuder verkligen in till aktivitet i detta fantastiska landskap. Välj mellan bland annat vandring, cykling, rodel, golf och rafting.

Vandringsresa i Alperna

I Wagrain finns det runt 350 km vandringsleder indelat på 31 olika rutter. Lederna varierar från 5-17 km och tar emellan 2-7 timmar. Kort sagt finns det turer för alla smaker och nivåer. Längs med turen hittar du alltid en mysig och gemytlig restaurang som serverar österrikiska specialiteter. Det finns även vandringsbussar som tar dig mellan orterna vilket gör att du slipper använda bilen under veckan.

En favorit bland barnen är det enorma äventyrsland som finns på toppen av Grafenberg-liften. Här hittar du över 30 olika stationer med lekplatser, hinderbanor och klätterområden för hela familjen. Hit går det bra att ta med barnvagn.

Som sommargäst på Grafenberg Resort får du vid ankomst ett Salzburger Sportswelt Card. Kortet ger dig mängder av gratisupplevelser i området och ett flertal olika rabatterbjudanden.

Du får bland annat gratis inträde till Wasserwelt Wagrain som är ett vattenland med inomhus- och utomhuspool. Med kortet får du även rabatt på att hyra e-cyklar, rabatt på Wagrains Grafenberg och Climbing World Wagrain-Kleinarl.

Se alla gratisupplevelser och rabatter här

Håll dig aktiv i Wagrain på din semester

Vill du prova på något mer fartfyllt rekommenderar vi att du hoppar på cykeln. En riktig favorit bland barnfamiljerna är turen till Jägarsjön och tillbaka. Vill du inte ta ut dig för mycket finns det möjlighet att hyra elcyklar. För den våghalsiga finns det flera mountainbikesträckor i olika svårighetsgrader. Ta liften upp och susa nedför berget. Utrustning går att hyra på plats och det krävs egentligen inga förkunskaper.

Rafting är en annan spännande aktivitet som passar hela familjen. Det är en upplevelse att paddla fram genom det vackra landskapet samtidigt som vattnet brusar som adrenalinet pumpar. Säkerheten är hög så därför utrustas alla med våtdräkt, hjälm och flytväst. Risken att bli blöt är dock stor.

En annan populär aktivitet i Österrike är Rodel. Tänk dig en bergochdalbana fast utför berget. Rodelbanan Lucky Flitser i Flachau är en riktig favorit för hela familjen.

Kombinera kultur och lugna stunder på din sommarresa

Vill du blanda den aktiva semestern med kultur ligger Salzburg endast en timmes bilfärd bort. Staden står sedan 1996 på UNESCOS’s lista över världsarv tack vare dess historiska och musikaliska centrum. Här hittar du t.ex. mysiga caféer, shopping, museer och vackra byggnader.

Även om Wagrain bjuder på mycket aktiviteter kan det vara skönt att bara få koppla av och njuta emellanåt. På båda våra hotell i Wagrain finns det en wellnessavdelning med pool och bastu. Efter en dag i högt tempo kan detta vara den perfekta avslutningen.
En sommarresa till Wagrain är alltså ett måste, speciellt för dig som har barn. Den här delen av Alperna är garanterat en barnfavorit.

 

 

Sommar i Wagrain med Lion Alpin

✓ Barnfamiljernas paradis

✓ 350 km vandringsleder

✓ Aktiviteter för alla

Vårt hotell i Wagrain:

Upplev sommaren i Österrike

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

031-16 59 00
LionAlpin