Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
5 tips till er som ska boka en resa!

5 tips till er som ska boka en resa!

Kristin Murath - torsdag d. 12. juli 2018

1. Vi finns alltid tillgängliga

Det kan alltid vara bra att göra egen research innan det skall bokas en resa och därmed få lite insikt i vad det är man är ute efter, till exempel vilken skidort ni vill resa till. Utöver det så finns det på de allra flesta resebyråer någon som sitter på värdefull information och alltid kan kontaktas för att ge svar på ytterligare frågor. Har du några frågor eller funderingar så finns våra duktiga reserådgivare tillgängliga för dig måndag - fredag på 031 - 16 59 00

2. Budget, vi vill inte alltid sälja den dyraste resan

Anledningen att säljare på resebyråer frågar vad ni har för budget är inte för de vill sälja den dyraste resan till er, utan detta är för att inte ge er förslag som är helt utanför er budget. Resebyråer har oftast ett stort urval av hotell och destinationer så när det frågar om er budget är det för att sålla i havet av olik-stjärniga hotell och skidsystem.

3. Rabatter

Att vara ute i god tid när man ska boka skidsemester är en bra idé då de flesta resebyråer erbjuder någon form av ”boka tidigt rabatt”. Letar man efter det bästa priset så är ett bra tips att bo så många i ett rum som möjligt, är det t.ex. ett rum med extrabäddar så får ofta personen som sover i nämnd säng en rabatt.

Den andra fördelen med att boka din resa tidigt är att slippa tänka på vintersemestern under sommarsemester, utan att då istället bara koppla av och njuta. Är man tidigt ute så är utbudet alltid mycket större och chansen att hitta något som passar just er ökar.

4. Krav och önskemål

När det börjar närma sig att boka skidsemester så underlättar det för resebyrån om ni har en liten aning vad ni söker och vad ni har för krav på destination, skidsystem och transport. Även andra önskemål så som boendestandard, närhet till lift m.m. är bra information att förmedla till sin resebyrå.

5. Alla ni som reser

Reser ni i större sällskap är det viktigt att ange hur många vuxna och barn det är, reser ni få personer så är det också en bra idé att göra detta direkt då det underlättar för resebyråer. Om ni reser med barn så tänk på att ange alla barnens åldrar. Detta gör det lättare för resebyråerna och gör att er bokning kommer att gå smidigare. Åldern på barn är också en faktor som avgör priset.

Vissa hotell erbjuder barnpriset upp till 18 år.


Skrivet av Kristin Murath

031-16 59 00
LionAlpin