Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Fira Jul i Alperna

Fira Jul i Alperna

måndag d. 11. november 2019

Ja, du borde åka till Alperna i jul

 

En jul hemma. Julegran och juleljus. Julmusik i bakgrunden och pynt i varje hörn. Julgröt och dignande julbord. Julstress och julrusch. Milslånga köer i mataffären. Hoptrasslad belysning och glitter överallt efter barnens pyssel. Timmar vid spisen. En dags firande med jul-tv, julbord och julklappar. Sedan disk, granbarr och kassar fulla med presentpapper.

Visst finns det något tryggt och mysigt med en jul hemma, även om det är du som måste trolla med knäna för att skapa julens magi. Men vore det inte skönt att släppa all planering och fixande som hör till? Att istället få välbehövd vila inför det nya året?

Om du åker till Alperna med Lion Alpin över jul kan du fira en ”riktig” jul med klassiska rätter och besök från tomten, och dessutom ge dig ut i snötäckta backar. För nämnde vi att det garanterat blir en vit jul? Häng med så listar vi alla fördelar med en jul i Alperna.

 

Slipp julstöket

Som bekant är det en enorm avlastning att bo på hotell, jämfört med att vara hemma. Och aldrig har det varit mer sant än när man åker bort över julen. Du slipper disk, matlagning, städning och allt det där andra. Men till skillnad från när du är gäst hemma hos någon behöver du inte förhålla dig till någon annans tider heller.

 

Det finns svensk jul på hotellet

Men är det inte tråkigt att missa all svensk jultradition om man reser bort? Som tur är behöver du inte göra det. På Lion Alpins egna hotell kommer tomten garanterat på besök och du kan fira jul med klassiskt svenskt julbord och andra traditioner du känner igen dig i.

 

Aktivt julfirande

Visst är det härligt att tillåta sig själv att sitta i soffan, slötitta på tv och besinningslöst äta himmelska lussebullar och julgodis. Men förr eller senare kan det börja kännas lite instängt. När du firar jul i Alperna finns det många sätt att råda bot på stugsittandet! Stick ut i backarna, känn solen i ansiktet och andas lite frisk luft medan du smälter julmaten.

 

Garanterat vit jul

Många drömmer om en vit jul. Men ju längre söderut du bor i Sverige, desto lägre blir chanserna att den drömmen slår in. Åker du till Alperna för att fira jul kommer du garanterat få en vit sådan, och möjlighet att ta vara på ledigheten på bästa sätt.

Låter det bra för dig? Passa på att boka en resa till Alperna över jul med Lion Alpin. Julhelgen är en populär tid att åka bort, så det lönar sig att vara ute i så god tid som möjligt.


031-16 59 00
LionAlpin