Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Flygrädd?

Flygrädd?

tisdag d. 11. februari 2014

Är du precis som jag en person som lider utav flygrädsla, men samtidigt älskar att resa? Kanske inte den bästa kombinationen och det spelar faktiskt inte någon roll att folk försöker lunga ner dig genom att berätta att flyga är det säkraste sättet att transportera sig. Människor med flygrädsla vet det, tyvärr styr inte det sunda förnuftet över rädsla.

Låt inte flygrädslan styra ditt liv

Personligen så skulle jag aldrig låta min rädsla styra mitt liv. Ska jag resa så sätter jag mig på planet spänner fast mig riktigt hårt, läser igen alla säkerhets broschyrer flera gånger innan start och biter ihop. För mig är det jobbigast då jag ska gå på planet tills det att det lyft och planar ut sig. Det är det värsta för mig, sen hoppar jag till lite varje gång det blir turbulens,även om jag vet att planet kommer göra det när det flyger genom molnen.Om man är speciellt rädd för turbulens kan man passa på att fråga personalen innan avgång då de ofta kan förutsäga om det blir mycket eller lite turbulents på resan.

När jag tänker efter varför jag inte gillar att flyga så har jag kommit fram till att det beror på att jag inte har kontroll, jag vet inte vad som händer, varför eller om det är något problem. Sen är nästa fråga, vad hade jag kunnat göra om det var problem? Känslan av maktlöshet är fruktansvärd!

 

Mina tips för flygrädda

Om man googlar flygrädsla så kommer det upp en massa tips på vad man kan och inte ska göra innan och under flygningen. Jag läste ett tips om att man skulle lära känna planets olika ljud. Vilket jag känner hade varit väldigt bra för mig eftersom jag sitter på helspänn så fort det sker minsta lilla förändring.

Ett annat bra tips inte är att säga till kabinpersonalen att man är flygrädd.Dom är vana att möta flygrädda personer ochde kan ofta lugna en när man är orolig över ljud eller situationer som egentligen är helt normala i en flygplansmiljö.

Jag brukar också försöka ha koll på flygvärdinnorna så länge de kan hålla sig lugna och gå fram och tillbaka i gången och få det att se ut som den mest normala saken i världen borde det inte vara någon fara! Personalen jobbar trots allt på planet varje dag.

Att vara på flygplatsen i god tid så att man inte behöver stressa och bli orolig om det dyker upp något oförutsett på vägen är även ett bra tips. Detta är något som jag alltid är och driver andra galna över att jag vill vara i så god tid. Men för mig känns det bättre att slippa stressa innan flygningen.

Att sysselsätta sig kan också vara ett bra sätt att fördriva tiden samt att undvika att sitta och tänka på att man är rädd hela flygningen. T.ex. spela spel med sitt resesällskap, läsa en bok eller att se på en film. 

Har ni några bra tips om vad man kan göra när man är flygrädd? Dela gärna med i kommentarerna!

//Reserådgivare Sofia 


031-16 59 00
LionAlpin