Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Schladming Nightrace

Schladming Nightrace

Johan Edsler - måndag d. 01. januari 0001

Schladming Night Race

Upplev utförsåkningens världselit tävla i ett av Österrikes största event med perfekt utsikt över tävlingspisten från vårt egna hotell Planai!

Schladmings Night Race är ett av stoppen för den alpina världscupen och ett av de mest besökta. Sedan starten 1997 har detta årliga evenemang varit vintersäsongens höjdpunkt och stolthet för orten, med all rätt! Under tre dagar i januari bubblar staden av liv med liveband och välkända DJs på afterskin Hohenhaus Tenne.  Gatorna fylls med människor från hela Österrike som har anlänt för att heja fram sina favoritåkare.

Väl på tävlingsdagen när mörkret har fallit och tävlingsbacken badar i ljuset från strålkastarna når stämningen sin topp. Tiotusentals människor viftar med flaggor, sjunger i kör och skapar en atmosfär i klass med valfri elitfotbollsmatch. Detta märks extra tydligt när Österrikes superstjärna Marcel Hirscher far ner för Planaibergets pist nummer 3 och mot den jublande publiken.Vill du uppleva något unikt under vinterns semester ska du alltså boka en resa till Schladming vecka 5. Väljer du dessutom att bo på Hotel Planai får du möjlighet att se tävligen med bästa möjliga utsikt från balkongen vid wellnessområdet, exlusivt för hotellets gäster! 


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin