Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
På skidresa med barn: Vart i Österrike ska vi åka?

På skidresa med barn: Vart i Österrike ska vi åka?

Kristin Murath - måndag d. 22. december 2014

Skidgaranti och skoj för alla

Astrid 4 år susar koncentrerat ner för barnbacken medan hennes nya skidvänner hänger på. Hon ska precis avsluta skidskolan, som på 3 dagar har gjort henne helt trygg på skidorna. Mamma, pappa och storebror väntar vid backens slut och tar emot en strålande glad liten tjej. Med stolthet och entusiasm ropar hon för full hals ”Visst är jag bra?!”

Både Wagrain, Zell am See och Schladming är riktigt familjevänliga skidorter. Alla har ett stort skidområde anpassade för allt ifrån de små nybörjarna till de äventyrslystna offpist åkarna.  Områdena är populära hos de svenska familjerna just för att de erbjuder den säkerhet, komfort och trygghet som man som familj önskar på sin skidresa. Därmed kan tiden användas till att njuta av skidåkningen, snön och varandra.

Medan Astrid gick i den skandinaviska skidskolan och lärde känna skidorna, så har det funnits tid för de andra i familjen att testa de mer avancerade pisterna. En guidad offpist tur för pappa och storebror medan mamma avslutade skiddagen på halvtid och provade på hotellets wellnessavdelning för lite avkoppling. Skiddagen avslutas med varm choklad och en österrikisk öl på en av de många afterskiställena. Trots att skidbenen är trötta så kastar sig Astrid glatt in i en pjäxdans på bordet tillsammans med några av de andra barnen från skidskolan och några föräldrar.

Afterski är ett riktigt bra avslut på en härlig skiddag. Här kan man pusta ut, möta andra skidglada familjer och få lite tid att umgås tillsammans innan det är dags för middag i hotellets restaurang. Med både frukost och middag inkluderat så har man mer kavlitétstid med familjen och kan med lätthet umgås, prata om dagens upplevelser och planera morgondagens äventyr istället för att ägna sig åt matlagning och städning.

Astrid tycker att det är fantastiskt att få så mycket tid med sin mamma, pappa och storebror och familjen är redan säker på att de ska åka iväg igen nästa år.

Vad ska jag välja?

Wagrain:

-          Riktigt bra för familjer med små barn
-          Garanti för skandinavisk skidskola
-          Möjlighet till barnpassning
-          Lift och skidskola precis utanför dörren (Grafenberg Resort)

Zell am See:

-          Bra för familjer med mindre eller mellanstora barn
-          Garanti för skandinaviska skidskol
-          Glaciär i närheten därmed snögaranti året runt
-          En riktig by ( inte bara en skidby) med shoppingmöjligheter mm.

Schladming:

-          Bra för familjer med ungdomar, det är riktigt bra barnpriser upp till 18 år
-          Skidskola (dock ej garanti för att den är skandinavisk)
-          Inte så känt av svenskarna ännu, men Schladming var värd för Alpina VM 2013, därför finns supermoderna faciliteter och skidsystem
-          Har en av Europas största afterskiställen.

 

 

Vad kan vi göra förutom att åka skidor?

Våra guider arrangerar olika aktiviteter:

-          Kälkåkning
-          Pistvisning
-          Kvällsskidåkning
-          Picknick
-          Österrikisk afton

Och annat som de hittar på.

Utöver det så finns det möjlighet för en simtur i poolen, besöka vattenland, lekrum för båda mindre och större barn, wellnessavdelning eller bara slappna av med lite spel eller TV.

Hur kommer jag dit?

Flyg:
Avgångarna sker veckovis lördag till lördag till alla de tre destinationerna från Arlanda, Landvetter och Kastrup. Flyget landar i Salzburg och därifrån är det 1,5h i transferbussen till destination.

Buss:
Bussresan avgår fredagar och man kommer tillbaka på söndagen veckan därpå. Åker du buss har du därför möjlighet till hela 8 skiddagar.

Kör själv:
Det är lätt att köra själv. Det är stor motorväg hela vägen. Wagrain och Schladming ligger 15 km från motorvägen och Zell am See ligger 30 km ifrån. Det är nästan ingen bergsbilkörning till något av ställena.

Kontakta gärna våra kunniga reserådgivare som alltid är redo på telefon och mail. De besvarar alla dina frågor och hjälper till med planläggningen så att du och din familj får den absolut bäst anpassade skidresan. Med era behov och önskemål i fokus!


Skrivet av Kristin Murath

031-16 59 00
LionAlpin