Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Quattrosafari – nå topp och dal på fyra berg under en dag!

Quattrosafari – nå topp och dal på fyra berg under en dag!

fredag d. 17. januari 2014

Denna dag startar tidigt utanför hotell Planai. Vi möts upp med gästerna kl 08.45 och tar oss vidare med den första bussen som tar oss ut till Reiteralm. Väl ute ur bussen och på väg upp i gondolen känner man att detta kommer bli en bra dag. Solen står redan högt på den blå himlen och snön som föll under natten ligger välpreparerad på pisterna.

Reiteralm, 1860 meter

Quattrosafarin startar på Reiteralm berget som ligger på 1860 meter. Tanken med quattrosafarin är att man under en dag ska nå topp och botten på de fyra sammanhängande bergen här i Schladming. När man står på toppen av Reiteralm berget har man tre fantastiska pister att välja mellan och valet denna morgon blev den röda pisten nummer 1.

Vi får ett par härliga åk på Reiteralm under tiden manchestern finns kvar innan vi tar över till Hochwurzen. När vi står på toppen av berget kan man se var den 7,4 km långa kälkbanan startar innan vi lämnar höjden på 1850 meter för att ta oss nerför pist nummer 33. Hochwurzen är det mer familjära berget och när man tar sig ner i dalen kör man igenom ett område med fina blå och breda pister.

När vi sen kommer över till Planai berget så höjs nivån på pisterna och det är här man har möjlighet att köra både i herrarnas och damernas VM-pist. Vi äter på en mysig alm tillsammans i solskenet med utsikt över bergen innan vi tar över till Hauser Kaibling.

Hauser Kaibling erbjuder en lång, bredd och härlig blå pist som alla kan njuta av samt att pisten slutar vid en iglo där man kan ta in och få något varmt att dricka.  Vi håller tempot uppe och når även här dalen av Hauser Kaibling innan vi tar oss upp igen och över till Planai. Som avslut på quattrosafarin tar vi pist nummer 3, herrarnas VM-pist, ner i dalen på Planai berget.

Efter en härlig dag på pisterna i Schladming och med över 40 km pist i bena möts vi upp på det populära afterski-stället Hochenhaus Tenne och dansar ut de sista krafterna i bena!

Snöiga hälsningar,

Emilia

 


031-16 59 00
LionAlpin