Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Topp 5 skidorter för offpist-åkning i Österrike

Topp 5 skidorter för offpist-åkning i Österrike

fredag d. 28. februari 2020

Snowboard- och skidåkare ser alltid fram emot nästa spännande skidäventyr, och är du en seriös skidåkare vill du säkert prova lite olika orter. Har du däremot redan gjort det ett tag är det alltid kul med lite mer utmanande skidäventyr.

Backcountry skidåkning som ofta även kallas för offpist, ger en spännande upplevelse, men kräver också att du känner dig bekväm med att åka i avancerade terränger. Detta eftersom att offpist-åkning handlar om att åka utanför de preparerade pisterna i omärkta områden. Det rekommenderas att man alltid har bra utrustning och aldrig åker ensam. Med bra utrustning räknas att man har en fungerande lavinryggsäck med spade och sond. vi rekommenderar även att man använder ryggplatta för att skydda ryggen emot eventuella stenar eller liknade som kan finnas utanför pisten. 

Österrike har under åren etablerat sig som ett riktigt Mecka för offpist-åkning bland skiddestinationer världen över. Här finns en mängd olika skidorter, och några av de mest spektakulära orterna i Österrike har dessutom varit värdar för VM i skidåkning.

När du åker offpist måste du vara beredd på eventuella faror som kan komma i din väg. Det rekommenderas därför alltid att man har bra utrustning och aldrig åker ensam. Med bra utrustning räknas att man har en fungerande lavinryggsäck med spade och sond. vi rekommenderar även att man använder ryggplatta för att skydda ryggen emot eventuella stenar eller liknade som kan finnas utanför pisten. Se också till att du alltid bära hjälm som håller huvudet skyddat, och även ett par skidglasögon av god kvalitet som kommer göra att du ser konturer i snön bättre, samt skyddar dina ögon från snö och vind. 

Nu till det roliga, här presenterar vi våra favorit orter i Österrike för grym offpist!

St. Anton

Om du letar efter nästa fantastiska skiddestination behöver du inte leta mer, St Anton är en mycket populär och helt fantastisk skidort. Här väntar den ultimata utmaningen för alla skidåkare som älskar att utforska och ta sig an den svåra terrängen. Orten har mer än hela 305 kilometer otroliga skidbackar att upptäcka och för att inte tala om den fantastiska offpist terrängen, här hittar du allt från öppna landskap och rolig skogsåkning, en perfekt mix för alla snöälskare. 

St. Anton har också toppklassiga bekvämligheter för skidåkare såsom liftar som förbinder skidorterna Zurs och Lech. Snön i detta område är extremt tillförlitlig och alla skidåkare kan njuta av orten oavsett kompetensnivå. Det finns även många hotell och matställen där du kan fylla på med energi och vila upp dig efter en dag på skidorna. Förutom att åka skidor i St. Anton, kan du även prova på hästspann, vintervandring med snöskor och mycket mer. Den alpina charmen i St. Anton gör dig aldrig besviken.

Bad Gastein

I de österrikiska Alperna ligger den härliga skidorten Bad Gastein, ett stort området täckt av massor med härlig pudersnö. På ena sidan av orten finns det flera ojämna offpistbackar där alla kan åka oavsett nivå eftersom de är säkra att utforska. Dessa backar är höjdpunkten i skidorten och är även väldigt omtyckta av alla som kommer hit. Du kan komma till den högsta punkten av denna skidort (toppen av Kreuzkogel) via Goldbergbahn. Det är också här du hittar den berömda aluminiumkupolen som är designad av den stora arkitekten Gerhard Garstenaur. Där kan du njuta av en riktigt god gourmetfrukost med några av de bästa produkterna från regionen, samtidigt som du kan titta ut över den fantastiska utsikten över de alpina topparna.

Några av de andra aktiviteterna du kan ta del av i denna skidort är bland annat Igloos, upplyst kvällsvandring, stavgång och mycket mer. När det gäller boende är besökarna bortskämda med flera val. Gastein erbjuder alla typer av boende, alltifrån privata rum till lägenheter, så om du letar efter något som passar dig och din familj kommer du utan tvekan att hitta det här.

Zauchensee berg

Schladming

Schladming är en spännande bergsskidort som är belägen i Enns Valley, Steiermark i Österrike. Orten har en rik historia eftersom den tidigare var en känd gruvdrift. Det var först när järnvägen som går rätt genom dalen byggdes 1875, som Schladming blev en toppdestination bland turister. Den första liften byggdes 1950 på Planai och är nu en skidort i världsklass som även ansågs som lämplig värd för VM i skidåkning 1970 och 2013.

Höjdpunkterna i Schladming är bland annat de långa och tuffa backarna, så om du inte har upplevt en riktig skidutmaning än är denna skidort det perfekta resmålet. Dessutom är Schladming omgivet av fyra berg som garanterar exceptionella åk ända från toppen till botten både offpist och i pisten. Det finns offpist-åkning både för "nybörjaren" och den mer vana skidåkaren och Schladming erbjuder både skogsåkning och öppen terräng.

Du behöver heller inte oroa dig för bekvämligheter i skidorten eftersom den har toppmoderna liftar och förstklassiga motorvägsförbindelser från olika flygplatser, så du kan alltid ta dig till de destinationer du vill utan problem. Schladming är en medelstor modern stad med massor av hotell och andra typer av boenden. För dem som vill hålla sig borta från stadens liv och rörelse erbjuder områdena Rohrmoos och Haus im Ennstal lugnare boendealternativ.

Zauchensee

Denna ort hittar du i skidområdet Ski Amadé, och ligger i hjärtat av den fantastiska Salzburger Sportwelt. Anläggningen har en mängd olika backar med en robust och välvårdad terräng, och med skidortens 25 liftar kan du enkelt komma åt alla områden. Stämningen i denna skidort är avslappnad, men trots det kan besökarna förvänta sig många äventyr, och med ett vintersportområde och åkning i VM-klass garanteras maximalt med skoj. Som en mångsidig skidort uppfyller den behoven både för nybörjare, familjer och sportintresserade skidåkare. Även offpist åkningen är fantastisk i Ski Amadé, allt från öppna terränger till skogsåkning och det finns gott om plats åt alla då Ski Amadé är ett av världens största områden.

När det kommer till boende finns det många hotell och lägenheter som ligger nära skidbackarna. Så om du är ute efter en skidort som har något för alla är Zauchensee destinationen för dig. Österrike har oslagbara skidresmål i världsklass. Vi erbjuder resor till alla listade skidorter ovan och våra paket innehåller allt du behöver för att kunna koppla av och njuta av din semester, oavsett om ni är ett par, familj med barn eller reser själva. Boka din resa med oss så behöver du inte tänka på något mer än att att bara ta det lugnt på din semester.


031-16 59 00
LionAlpin