Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sestriere - Ny destination i Italien!

Sestriere - Ny destination i Italien!

Johan Edsler - tisdag d. 29. augusti 2017

Vi har de senaste åren märkt ett stort ökat intresse för Italien vilket vi såklart tycker är väldigt roligt, det är trots allt ett fantastiskt land att åka skidor i. Därför är det med glädje vi nu kan presentera Sestriere som vår nya destination i de italienska Alperna!

Ett skidsystem på över 400 km

En legendarisk skidort belägen på 2035 m över havet med ett skidsystem på över 400 km. Terrängen är högalpin och den mesta åkningen sker över 2000 m. Orten ingår i skidsystemet Via Lattea, som översätts till Milky Way, tillsammans med 6 andra orter: Sauze d’Oulx, Pragelato, Claviere , San Sicario, Cesana Torinese och Montgenèvre. Med liftkortet som ingår i våra resor tar du dig runt hela systemet, och en dag ingår i franska Montgenèvre som är väl värt en tur till. Systemet är enormt varierat och erbjuder allt från barnvänliga blåa pister till nästintill inåtlutande svarta, allt beroende på vad du själv är ute efter. Generellt består Sauze d’Oulx av de snällaste backarna och Sestriere samt San Sicario av de mer utmanande.

Byn i sig är ganska liten och det är helt klart skidåkningen som är dragkraften. Det finns ett antal restauranger, barer och butiker runt omkring i byn om man vill göra något efter skidåkningen. Byn ligger vackert omgärdad av alptoppar och nästan vart man än vänder sig är vyerna slående. Det är mycket lätt att ta sig runt och i princip allt ligger inom gångavstånd.

Sestriere passar alla från familjer till kompisgänget

Sestriere är verkligen en ort som passar för alla. Familjen som åker till Alperna med sina små barn till kompisgänget som gör den årliga turen, här finns något för alla. Skidåkningen är verkligen bra och det finns även gott om offpistmöjligheter för den som vill äventyra utanför markeringarna.

Vi tycker själva att Sestriere är ett jättebra komplement till Livigno, Canazei, Alba och Campitello. Det är betydligt större än Livigno, men ändå inte i närheten av så stort som Canazei och Superski Dolomiti. Bergen är lite mer spetsiga och pisterna generellt lite brantare än i t.ex. Livigno. Byn påminner mest om Canazei i såväl storlek som utseende.

Så vill du prova på något nytt i vinter vill vi varmt rekommendera Sestriere!

Säsongen 17/18 erbjuder vi enbart Sestriere från Landvetter vecka 7 samt från Arlanda vecka 8-13.

Se våra skidresor till Sestriere här »

  

   

   


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin