Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Afterski i Saalbach

Afterski i Saalbach

Rickard Rosgren - fredag d. 03. oktober 2014

Afterski är ett fenomen som enligt många går hand i hand med en skidsemester till Alperna.  Stämningen som uppstår är en perfekt mix av trevligt sällskap, allsång, ompa bompa musik och pjäxdans. I Saalbach har man blivit experter på detta med ett brett urval av riktigt bra ställen där man kan få sin dagliga dos av österrikiskt gemyt. Här är Hinterhag Alm giganten som absolut måste upplevas, men det finns ett flertal andra utmanare som kan vara värt ett besök.

Hinterhag Alm

Klockan 15 varje dag vallfärdar gäster hit efter en härlig dag i backen med mycket skidåkning.  Den gamla träbyggnaden gör ett bra intryck redan första gången man går genom dörrarna och in på dansgolvet som så småningom kommer att bli fullt av festglada människor från hela världen. Passa på att ta ett kort snack om skiddagen om ni hinner, för klockan 16 inleder livebandet dagens spelning med den klassiska frågan ”Hallooo?”.  Veteranerna är snabba med svar vilket blir startskottet för vad som ofta kallas för världens bästa afterski. Musiken är en skön mix av gamla afterski-hits och moderna radiolåtar, och husbandet som har spelat här i över 15 år vet verkligen hur man får alla att sjunga för full hals och dansa som man aldrig gjort förr. Kvällen når sin klimax ungefär klockan 17 då ägarinnan Evi framför sin ”Herzerltanz” och slänger ut små hjärtan och merchandise till några få lyckosamma gäster så att de kan bevisa att de har tagit del av världens bästa afterski.

Missa heller inte…

Bauer’s Schi Alm

Ligger i centrala Saalbach och består av tre röda ”tält” med viss del utomhus. Även här blir stämningen riktigt hög med mycket allsång och bra musik. Speciellt bra blir det de veckor man bygger upp en scen för att bjuda in olika band som kommer och spelar.

Turm Falke

För de som vill ha en lite lugnare afterski med mysig stämning och trevlig personal är Turm Falke det bästa alternativet. Baren ligger i en glaspaviljong och utanför finns det en stor solterass med fin utsikt över Saalbach. Bröderna Breitfuß som driver stället är väldigt vänliga och delar mer än gärna med sig av sina historier om Saalbach. Glöm inte att beställa en ”Heisse Falke”, varm choklad med whiskey, som smakar underbart i den friska alpluften.


Lion Alpins försäljningschef Rickard Rosgren
Skrivet av Rickard Rosgren

031-16 59 00
LionAlpin