Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
9 upplevelser som förtrollar sommaren i Alperna

9 upplevelser som förtrollar sommaren i Alperna

fredag d. 17. april 2020

Sommar och sol i ett grönt paradis bland bergen – lite så är det att åka till Alperna under årets varma månader. Andas krispig alpluft, samla D-vitamin i mängder och hitta på massor av kul saker. Läs vidare så tipsar vi om 9 aktiviteter att skriva upp på årets kanske bästa att göra-lista.

1. Bada i klara sjöar

När du tänker på Alperna är kanske inte strand och bad den första bilden som dyker upp, men under sommaren värms sjöarna i bergslandskapet upp. Och en solig sommardag finns få saker som gör så gott för kropp och själ som ett härligt dopp. Till exempel i sjön Zeller See i Zell am See, som lockar med temperaturer väl över 20 grader och hög vattenkvalitet. Runt sjön finns tre badstränder, där det är bekvämt att dröja sig kvar.

2. Låt smaklökarna njuta

Med gott om möjligheter till vinprovning, besök på bryggerier och lokala småmejerier kommer livsnjutaren ha gott om saker att göra i Alperna om sommaren. I de små och stora bergsbyarna finns även gott om restauranger med riktigt frestande menyer. Fråga gärna våra reseguider om deras rekommendationer på ditt resmål, för det finns många guldkorn att upptäcka.

3. Picknick i det fria

Om du hellre vill äta ”al fresco” bjuder Alperna på gott om möjligheter till picknick. Packa med lite goda pålägg, ett nybakat bröd och lite frukt. Svårare än så behöver det inte vara att få till en njutbar lunch som blir ett minne att tänka tillbaka på i ett grått Sverige till hösten.

 

4. Vandring i alplandskapet

Obertauern är skiddestinationen som ligger i Lungau, Österrike. Här är snön pålitlig och snowboard- och skidåkare kan njuta av mer än 100 km skidbackar totalt. Det finns över 20 liftar som tar besökarna till olika delar av orten, samt ett stort vintersportområde som bara väntar på att få utforskas. Orten har också ett brett utbud av pister för skidåkare på alla nivåer, från nybörjare till experter och mer våghalsiga och för att inte tala om offpist-åkningen. I Obertauern finns grym skogsåkning, både för nybörjaren och den mer erfarne. För dig som vill förfina dina färdigheter finns det även många skidskolor i orten.

Obertauern är en inbjudande och familjevänlig skiddestination som har något för alla, inklusive skidåkare som gillar att åka på kvällen. När du inte åker skidor kan du koppla av med något uppfriskande i någon av barerna och solterrasserna i orten. Det finns gott om boende och det bästa är att de flesta hotell dessutom erbjuder direkt tillgång till backarna och liftarna.

5. Utforska sevärdheter

I Alperna finns många sevärdheter som är väl värda en utflykt. Till exempel det högsta vattenfallet i Europa som ligger i Krimml nära Zell am See. På flera orter finns intressanta museum, som Ski Museum i St Anton och Stille Nacht Museum i Wagrain. Perfekt om du har otur med vädret någon dag!

 

6. Paragliding över vidderna

Paragliding heter skärmflygning på svenska och är ett minnesvärt sätt att uppleva Alpernas sommarlandskap från ovan. Du sitter i en tygsele tillsammans med en instruktör och blir hjälpt upp i luften av ett flygplan. Sedan får du uppleva en flygresa du sent ska glömma. Skärmflygning kan du testa på flera orter i Alperna.

7. Åka skidor

Även på sommaren kan skidfantasten ge sig ut i vissa av Alpernas backar. Men ha i åtanke att snön är hård på morgonen och blir blöt relativt snabbt. Det är framförallt glaciärer som behåller snön under sommaren, till exempel Dachstein och Kitzsteinhorn.

8. Golf i vildmarken

Golf är en klassisk sommaraktivitet som får en helt ny dimension med Alpernas filmiska bergsmassiv som bakgrund. Här kan du slå en hole-in-one, öva på putten eller pröva lyckan på golfbanan för allra första gången. Oavsett kunskapsnivå kommer du förmodligen få en härlig dag i det fria.

9. Mer eller mindre ovanliga aktiviteter

Kanske känner du att du har sett allt förut, men i så fall har du fel. Det finns nästan alltid mer att upptäcka i Alperna. På våra resmål finns en hel del mer eller mindre ovanliga aktiviteter att testa. Vad sägs om river rafting, klättring eller rodelbahn? Både stora och små kommer ha svårt att bli uttråkade på sommarresan hit.

Är du nyfiken på att resa iväg till vacker natur, härliga aktiviteter, frisk luft och god mat i sommar? Ta reda på mer om Lion Alpins sommarresor till Alperna.


031-16 59 00
LionAlpin