Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Barnvänliga Österrike

Barnvänliga Österrike

2 österrikiska alporter för familjeresan – med hotelltips

Österrike bjuder på ljusa dagar, skidåkning på alla nivåer och gott om roliga upplevelser för barn. Inte minst vinterland och funslopes på flera skidorter. På Lion Alpins hotell har vi gjort det extra barnvänligt med barnens favoritmat och barnklubbar som hittar på massor av kul. Dessutom ligger hotellen ofta nära lifter och pister, vilket du som förälder kommer uppskatta på vägen in och ut från skidåkningen varje dag på resan.

Läs vidare för våra tips på resmål och hotell till dig som ska resa till österrikiska Alperna med barn!

 

1. Wagrain och Grafenberg Resort

I Wagrain finns bra pister på alla nivåer – både för nybörjare och avancerat skidfolk oavsett ålder. Längs backarna hittar du gott om ställen att stanna för att beställa ett stärkande mål mat eller mysa med varm choklad. Tack vare ett modernt skidsystem är liftköerna också korta, vilket är perfekt för otåliga små och stora.

Yngre familjemedlemmar kommer gilla Wagrains vinterland. Här vid mittenstationen på liften Roter 8er kan barnen testa skidvingarna för första gången tillsammans med maskoten Elliot, eller upptäcka annat roligt. Till exempel en "magisk matta", tub-tunnlar och mycket mer!

Ett extra barnvänligt hotell i Wagrain är Grafenberg Resort, som bjuder på barnens favoritmat och huserar barnklubben Snow Club som hittar på en massa roliga aktiviteter för barn på mellan 3 och 15 år. Klubben leds av ett välutbildat aktivitetsteam som kan passa barnen om du som förälder vill ge dig ut på egna äventyr en eftermiddag.

Ta reda på mer om Wagrain.

2. Schladming och Hotel Planai

Schladming är en mysig skidort för barnfamiljer, inte minst eftersom det finns mängder av ”skidland” i Schladming och kringliggande områden. Till exempel Hopsis vinterland.

Hopsi är maskot för världsmästerskapen i skidor, som har gått av stapeln i Schladming flera gånger. Men kaninfiguren tar sig även tid att välkomna stora och små besökare till ett lekfullt vinterland. Här finns inte minst Planai funslope, med tunnlar och valv att styra kosan igenom – och lagom stora gupp att hoppa på.

Åker du med lite större barn ska du inte missa Österrikes längsta kälkbacke, där hastigheten kan nå 70 km/h längs en bana på över 7 kilometer.

Bland familjevänliga boenden vill vi slå ett extra slag för Hotel Planai, som ligger bara 10 meter från liften. Här passar det att bo med barn i alla åldrar, men du som har tonåringar ska spetsa öronen lite extra. Här får du nämligen barnrabatt upp till 18 år och ungdomsklubben Snow Zone välkomnar ungdomar på 13–18 år. Fokus för den här klubben är skidåkning och att ha kul med jämnåriga.

Ta reda på mer om Schladming.

Få hjälp av erfaren resebyrå

Naturligtvis finns det många barnvänliga alporter i både Italien och Österrike som tyvärr inte fick plats här. Om du är intresserad av personlig hjälp med att hitta rätt resmål för dig, tveka inte att höra av dig. Vi ger dig ett personligt reseförslag inom 24 timmar.


031-16 59 00
LionAlpin