Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Därför är skidskola alltid en bra idé

Därför är skidskola alltid en bra idé

måndag d. 26. januari 2015

Därför är skidskola alltid en bra idé

Kristine är en erfaren skidlärare. Hon har åkt skidor sedan hon var liten och tycker det bästa med jobbet som skidlärare är att få dela med sig av sin kunskap och sina skidupplevelser med andra skidentusiaster. Kristina berättar:

Skidresa är en fantastisk semesterform. Ni upplever mycket tillsammans som familj och min erfarenhet är att om man väl har varit iväg så vill man åka igen. För att få bästa möjliga start på skidsemestern är det viktigt att du vet hur du använder skidorna. Många tror att det är svårt att åka skidor men får du bara in rätt teknik kan du utnyttja skidans kraft.

Om du åker med barn som inte har åkt skidor tidigare, skicka dom till skidskolan. Tänk inte ”jag kan lära dem själv”. Vi är professionella instruktörer vilket gör att barnen slipper lära sig fel teknik från början. Det är betydligt svårare att lära sig av med en dålig vana eller fel teknik än att lära sig rätt från början. Jag har aldrig gått i skidskola men jag önskar att jag hade det eftersom jag då hade fått en bättre teknik än den som mina föräldrar lärde mig. Istället har jag fått lära mig av med mina dåliga vanor.

Mitt bästa råd till föräldrar är: Överlåt era barn till oss så kan ni åka på en egen tur i lite snabbare tempo. Vi lär barnen från grunden tillsammans med andra barn, de lär sig mycket bättre när mamma och pappa inte tittar på.

Förutom att förbättra sin teknik är skidskolan en social plats. De roller man har hemma i skolan är lagda på hyllan, här handlar det om att lära sig att åka skidor. Jag har sett många knyta nya vänskapsband som sträcker långt utanför skidskolan.

Till skillnad från barn vill vuxna inte alltid erkänna att de är nybörjare och det är då många skador sker. Det är inte  pinsamt att vara vuxen nybörjare på skidor men det är dumt att tro att man kan något utan att först ha lärt sig det. Börjar du på fel sätt finns det mycket större skaderisk. Att gå i skidskola är väldigt socialt, du träffar andra som också är nybörjare och i samma sits. Det är befriande att skratta tillsammans och kanske njuta av en öl tillsammans över lunchen medan ni diskuterar skidteknik eller var ni ska gå på after-ski.

Är du en erfaren skidåkare kan det ändå vara en god idé att ha en instruktör. Är ni några stycken som vill åka offpist skulle jag definitivt rekommendera att ni bokar en guide. De känner till området och vet var det är säkert att åka. På så sätt får ni både en säker och utmanande tur.

Så ge alla i familjen möjligheten att få ut det mesta av skidåkningen genom att börja veckan med lite undervisning. På så sätt minskar ni risken för skador och kan njuta till fullo av de fantastiska upplevelser som bjuds på.

Slutligen vill jag bara säga: Ha en superbra resa!

Praktiskt:

Gruppundervisning:

  • Grupperna är sammansatta efter ålder och nivå. Så man behöver som vuxen inte oroa sig över att hamna i samma grupp som en 7-årig nybörjare.
  • Skidskolan är från 3 dagar och uppåt med 4 timmars undervisning per dag med ca 10 stycken i varje grupp (detta gäller både barn och vuxna).

Privat undervisning:

  • Behöver du finputsa din teknik så boka en privatinstruktör under några timmar.

Kontakta våra reserådgivare på mail eller telefon, de svarar på dina frågor och hjälper gärna till med bokning av skidskola så att alla är garanterade en plats när ni kommer fram till destinationen.


031-16 59 00
LionAlpin