Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Det borde du testa i Österrike – utöver skidåkningen

Det borde du testa i Österrike – utöver skidåkningen

onsdag d. 24. juni 2020

Skidåkning och snowboard i all ära. Men ibland är det trevligt att variera vad man gör på semestern! Från ett glas på uteservering till spa och hästdragen vagn. Här har vi samlat ett urval av alla de saker du kan hitta på medan du är i österrikiska Alperna, som varken involverar pjäxor eller stavar.

Relaxa på spa och maxa träningen

På flera österrikiska alporter finns mysiga spaanläggningar, där du kan värma kalla leder och muskler i varma bassänger eller passa på att få avkopplande massage och behandlingar.

För den som verkligen vill gå in för den här sortens resa kan vi rekommendera hotellet Alpinresort Sport & Spa i Saalbach, som har en wellnessavdelning som sträcker sig både utomhus och inomhus. Du kan även basta, bada bubbelpool och träna i deras gym. För även om skidåkning är bra träning på sitt sätt kan ett klassiskt pass på gymmet bli en härlig omväxling till pisterna.

Smaka lokalt vin eller öl

Alperna sträcker sig över flera länder som är kända för sina goda öler och viner. Självklart finns det gott om tillfällen att smaka på de lokala dryckerna. Schladming har till exempel ett lokalt bryggeri som bjuder in till rundturer från mitten av juni till och med mitten av september.

Upplev de lokala attraktionerna

Det finns nästan alltid mer att upptäcka i Alperna! I Zell am See kan den som är trött på skidåkning till exempel bege sig med kostnadsfri transport till Gipfelwelt 3000, en utsiktspunkt utöver det vanliga. Härifrån, 3000 meter över havet, kan du blicka ut över vidsträckt natur. Bland annat kan du se delar av en nationalpark och får möta Österrikes högsta berg i ögonnivå. Den sortens utsikt du upplever här är oftast svårtillgänglig, men i det här fallet går transporten med bekväm lift.

Testa nya sorters åkning

Om du vill lämna skidorna på hotellet, men inte kan få nog av naturupplevelser, rekommenderar vi att testa andra fordon. Vad sägs om kälke, skoter eller kanske en Snowbike? Håll ögonen öppna på ditt resmål eller fråga oss, så kommer du snart upptäcka att det finns massor att testa. I Obertauern kan du till exempel åka på rundtur med häst och vagn, insvept i en varm filt med bergslandskapet som sällskap. Härligt med hela familjen eller på tu man hand!

Vi hoppas att du har fått med dig några idéer till nästa resa. Nyfiken på fler tips? Vi på Lion Alpin ordnar paketresor till Österrike varje år och ger gärna personlig service för att du ska få ut så mycket som möjligt av tiden i Alperna. Läs mer om våra resor till Österrike.


031-16 59 00
LionAlpin