Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Skidåkning i Zell am See – fler backar än du hinner

Skidåkning i Zell am See – fler backar än du hinner

Med ett liftkort i Zell am See kan du testa skidåkning i flera områden. Oavsett om du vill ta det lugnt tillsammans med familjen eller testa gränserna i offpist finns något som passar dig. För nybörjare är Maiskogel perfekt, Schmittenhöhe och Saalbach erbjuder blandade pister och glaciären Kitzsteinhorn ger den avancerade skidåkaren en utmaning.

Transport och liftkort i Zell am See

Nu under säsongen 2019/2020 kommer en nyhet! En ny lift mellan Saalbach och Zell am See öppnar, vilket innebär att liftkortet ger dig tillgång till fyra skidområden.

Liftsystemen till bergen kring Zell am See fungerar bra och är riktigt bekväma. På vägen upp för Schmittenhöhe i liften Areit Xexpress sitter du till exempel i bekväma säten med extra benutrymme och kan surfa med WiFi i den tysta liften under en sju minuter lång resa till toppen.

Skidbussar finns på plats för att transportera dig mellan orten och bergen i närheten, med regelbundna avgångar. Det kostar inget att ta bussen om du har ett giltigt liftkort i Zell am See.

Kitzsteinhorn – åk skidor på glaciär

Om du gillar offpist kommer Kitzsteinhorn att passa dig som handen i handsken, men berget erbjuder även pistområden och Funparks som är väl värda att testa. Från Zell am See är det enkelt att ta sig hit, för skidåkning även under sommaren. Alltid med samma spektakulära vyer.

Enklare skidåkning vid Zell am see – Maiskogel

Vi rekommenderar dig som är mindre van på skidor eller reser med barn att testa Maiskogels pister. Här finns flera skidskolor och lättare backar. Men berget rymmer även mer utmanande pister och Maisi Phantasiepark, där barn och vuxna kan testa på puckelpist, hopp och annat kul. Självklart är det inte långt bort till matställen när det börjar kurra i magen. På onsdagar kan du testa på skidåkning under nattetid, för ett helt annat perspektiv på Zell am See.

Vackra vyer från Schmittenhöhe

Att blicka ut från Schmittenhöhe över dalen, sjön Zell och bergsmassiven i fjärran, det är en fröjd för ögat. För dig som åker till Zell am See för att testa blandad skidåkning är det här ett bra berg att börja med. Här finns trygga nybörjarpister och utmanande backar i rött och svart. Reser du med barn? Ta med dem till XXL Fun Slope och draken Schmidolin.

Upplev nykomlingen Saalbach

Nu när liftkortet i Zell am See tar dig till Saalbach finns ännu mer skidåkning att testa. I Saalbach finns välpreparerade och härligt breda pister. Perfekt för den som föredrar bekväm åkning eller inte är så erfaren ännu. Här finns ett av de modernaste liftsystemen i Alperna och en stor variation av backar. Upplev mysig alpkänsla, testa offpist lite försiktigt och våga dig på en funpark. På kvällskvisten är det dags att ta dig till Hinterglemm, en pist som är kvällsbelyst och bjuder på ett stämningsfullt åk på en knapp kilometer.

Skidåkning på längd i Zell am See

Om du föredrar att ta dig fram för egen maskin finns det gott om spår för skidåkning på längden i och kring Zell am See. Upplev de natursköna intrycken och andas alpluft under lugna rundor och turer i tuffa spår. Du kan ta dig till Kaprun, Maishofen och många andra platser. Med 107 kilometer av spår finns mycket att utforska.

Har du några frågor om logistiken mellan skidområdena eller vad som skulle passa dig? Tveka inte att fråga oss på Lion Alpin, vi känner området väl och ger gärna rekommendationer.


031-16 59 00
LionAlpin