Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Familjevänligt i Zell am See

Familjevänligt i Zell am See

Sarah Auernigg - fredag d. 12. juni 2015

Jag heter Sarah och arbetar som reserådgivare på Lion Alpin men har tidigare bott och arbetat i Zell am See i Österrike under flera år. Jag tycker att det finns många anledningar att ta med sig familjen till Zell am See på skidresa. Här ligger t.ex. ett av Lion Alpins egna hotell, Pinzgauerhof, vilket är perfekt för barnfamiljer. Ett liftnära och prisvärt boende med flera familjerum så att alla kan bo tillsammans. Ni promenerar bort till liften på några minuter eller tar skidbussen till glaciären Kitzsteinhorn i grannbyn. Här finns även skandinavisk skidskola, vilket är perfekt för alla barn som vill bli bättre på skidor och träffa nya kompisar.

Jag har såklart samlat på mig några egna favoriter i Zell am See som jag tänkte att jag skulle dela med mig av här:

Familjeberget Maiskogel

På det lite mindre berget, Maiskogel, i Kaprun hittar ni riktigt fina backar och här brukar det även vara lite mindre folk. Åker ni en dag på Maiskogel får ni absolut inte missa att äta lunch på mysiga Glocknerblick, här får ni Alpernas godaste pommes frittes, ”hüttenpommes”. Till Maiskogel tar du dig enkelt med buss från Zell am See.

Ice Camp och den bästa utsikten i Alperna

Glaciären Kitzsteinhorn i grannbyn Kaprun förtjänar verkligen ett besök. Här får ni en fantastisk utsikt och åkning på hög höjd. Missa inte Ice Camp när ni är här. På 2600 m.ö.h. byggs det varje år upp ett islandskap med iglos. Här hittar ni t.ex. både en isbar och en islounge.  Åker ni ytterligare några hundra meter upp hittar ni Gipfelwelt 3000. Det är en fantastisk utsiktsplats med en tunnel som går rätt igenom berget. Det kan vara ett roligt avbrott i skidåkningen.

Tolka bakom skoter till Pinzgauer Hütte

Åker ni på berget  i Zell am See kan jag tipsa om Pinzgauer Hütte. Det är en mysig restaurang som ligger i närheten av Kapellenbahns dalstation, härifrån får ni åka en bit genom skogen för att hitta rätt. På vägen tillbaka tolkar ni efter en skoter vilket brukar vara omtyckt av både vuxna och barn. Missa inte deras Kaiserschmarrn som är en österrikisk variant på pannkakor.

Tauern Spa i Kaprun

Här får ni en riktigt härlig spaupplevelse för hela familjen. Det finns flera pooler, både inomhus och utomhus, flera olika bastu och en rolig vattenrutschkana. Min favorit är saltvattenpoolen utomhus där du har en fantastisk utsikt över Alperna och glaciären.

PS.Du vet väl att du får 1000 kr/person i första-minuten-rabatt när du bokar en paketresa till Lion Alpins egna hotell innan 30/6. Därefter får du 500 kr/person i paketrabatt (till alla hotell) på våra paketresor fram till 30/9.


Skrivet av Sarah Auernigg

031-16 59 00
LionAlpin