Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Packa snyggt, packa smart

Packa snyggt, packa smart

Johan Edsler - måndag d. 23. januari 2017

När man bokat sin resa och den stora dagen börjar närma sig kan det vara svårt att avgöra vad man skall ha med sig, hur mycket man skall ha med sig och hur man skall packa detta effektivast. Här följer en guide till hur du packar både bättre och smartare.

Innan tipsen rullar in skall det tilläggas att den tillåtna vikten på flygen är 20 kg bagage och 5 kg handbagage. Detta kanske låter mycket men med skidnödvändigheter som pjäxor, skidor, skidkläder blir det förvånansvärt lite kilon kvar och övervikt kan snabbt bli dyrt.

Det första som skall sägas är att man inte alltför sällan ser fyra par jeans och en myriad av finare tröjor för en skidsemester. Vi rekommenderar att sålla ner detta till endast ett par jeans - de räcker längre än vad man tror då mestadels av tiden spenderas i skidkläder - satsa på dem istället!

Så en enkel tumregel är att ha med 1-2 par byxor, 3-4 tröjor för middagen, 1-2 par skor. Detta kommer du långt med och kan istället få med lite extra kläder för din skidåkning, det är inte roligt att frysa i backen.

Det andra tipset gäller konsten att packa. Det kommer ständigt videor på sociala medier som instruerar i häftiga och snabba sätt att vika kläder och rullmetoder som skall ta minde plats.
   

Dessa är effektiva och superbra sätt att packa på men skapar ett oförutsätt återkommande problem. Innan resan har man energi och tid att packa, humöret är på topp och framför sig har man förväntansfulla timmar i backen. Så är sällan fallet när det mödosamt skall stuvas ned saker inför hemresan. Det är inte alltid man har orken till avancerade vikmetoder och vakuumförpackande av skidbyxor klockan 05.37, speciellt inte om man oklokt nog valde att skåla för resan kvällen innan. Således får man inte plats med allt man så snyggt stuvat ner utan måste göra paniklösningar i form av att bära trippla underställ på flyget, något som av personlig erfarenhet aldrig är roligt. 

Effektiv packning

Fokusera istället på att packningen skall vara så effektiv som möjligt. Lämna gärna lite extra rum, antingen för en souvenir eller för att lätt kunna packa inför hemresan. Några devis att gå efter är; packa för det du måste ha och inte det du tror du kommer behöva. Packa lager och inte bulkiga kläder, ha exempelvis på dig skidjackan på flyget. Res i dina bulkigaste och största skor och packa ned ett lättare par. Packa i samma färgskala, det blir lättare att matcha och fler alternativa outfits för medtagna kläder finns att välja på. Utnyttja pjäxor, skidglasögonfodral, hjälm, handskar och annat för att stuva ner både ömtåliga saker och spara plats.

Även om vi hoppas att det aldrig ska hända så finns risken att väskan inte kommer med flyget, så vi rekommenderar dig att packa med det i åtanke. Så försök få med det essentiella i handbagaget så som skidbyxor, underställ och kanske även skidglasögon. Hjälm, pjäxor och skidor kan man alltid hyra om bagaget försvinner, men kläder får man köpa nya vilket kan bli väldigt dyrt.

Slutligen skall det tilläggas att det alltid är en bra idé att ta ett kort på passet, ID-kort och liknande värdehandlingar och maila till sig själv. Skulle det tråkiga inträffa är det otroligt skönt att vara någorlunda förberedd.

Trevligt packande och trevlig resa!


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin