Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Surfa fritt under din skidresa i alperna!

Surfa fritt under din skidresa i alperna!

Frida Arthursson - tisdag d. 07. november 2017

Nytt för i år är att alla roamingavgifter inom EU har slopats. Du kan alltså nu med de flesta abonnemang och kontantkort surfa fritt under din skidresa. Som du kanske vet är inte alltid wifiuppkopplingen på boendena runt om i alperna den bästa, men det slipper du nu tänka på. Passa på att göra vännerna avundsjuka genom att posta härliga bilder på Facebook eller Instagram från din skidsemester!

Här nedan kan du se vad som gäller för respektive telefonoperatör:

Comviq:

Sedan i somras kan du ringa, surfa och SMS/MMS:a fritt inom EU/EES med de flesta av Comviqs kontantkort och abonnemang. Observera att det kan vara en begränsad mängd surf som går att använda utomlands. Samtal och SMS från Sverige till EU kostar extra. Behöver du köpa till extra surf gäller samma priser som i Sverige.

För Fastpris Mini, Kompis, och BAS ingår inte fri surf i EU.
   

Hallon:

Med Hallon kan du ringa och skicka SMS/MMS till samma pris som om du vore hemma i Sverige när du roamar inom EU/EES-länderna. Du kan även surfa utan extra kostnader upp till 7 GB per månad förutsatt att du har data kvar i din pott. Samtal och SMS från Sverige till EU kostar extra.
   

Halebop:

Sedan i somras kan du ringa, surfa och Sms:a i EU på samma sätt som inom Sverige med ditt abonnemang eller kontantkort. Samtal och SMS från Sverige till EU kostar extra. Behöver du köpa till extra surf gäller samma priser som i Sverige. 
  

Telia:

Med Telias mobilabonnemang ringer du och Sms:ar mellan länder inom EU/EES och till Sverige för samma pris som hemma (dock inte från Sverige). Du surfar också som hemma med det som ingår i din månadssurf, upp till 20 GB/mån. Behöver du köpa extrasurf under resan gäller samma pris som hemma i Sverige.
   

Telenor:

Reser du inom EU/EES kan du surfa, ringa och mms:a till samma kostnad som hemma. Det gäller oavsett om du har abonnemang eller kontantkort.
Har du abonnemangen Telenor Frihet tar du med dig all din surf på din resa inom EU/EES. Med Telenor Frihet Obegränsat kan du använda max 100 GB/månad i EU/ESS. Har du något av de äldre abonnemangen så tar du med dig en del av din surfpott.
   

Tele2:

Med alla abonnemang, både nya och befintliga, kan du ringa, skicka SMS och MMS på samma villkor som hemma i Sverige.

Du kan dessutom surfa upp till 30 GB när du är på resa i ett annat EU/EES-land, utan extra kostnad.
   

3:

Med 3:s mobilabonnemang kan du använda din surf både i Sverige och EU. Det betyder att din EU-surfmängd är lika stor som surfmängden i ditt mobilabonnemang.
Med 3Bredband kan du använda en del av surfen som ingår i ditt abonnemang i EU. Hur stor del EU-surfmängd du har beror på vilket abonnemang du har valt.


Informationen är hämtad den 7 november 2017 och kan komma att ändras. Är du osäker på vad som ingår i ditt abonnemang rekommenderar vi att du kontaktar din mobiloperatör.


Skrivet av Frida Arthursson

031-16 59 00
LionAlpin