Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Tips från guiden för en smidig resa i Alperna, del 1, transfern.

Tips från guiden för en smidig resa i Alperna, del 1, transfern.

Johan Gunnarsson - onsdag d. 16. maj 2018

Vid Alpernas fötter

Det är mycket som ska hållas koll på inför skidresan, speciellt om sällskapet är en stor familj eller grupp. Det är där vi kommer in för att göra allt lite smidigare för er som resesällskap. En sak som utmärker Lion Alpin är våra professionella guider ute på destinationerna under säsongen. Deras jobb är att göra er vistelse till en bra upplevelse, de råddar och ser till så att allt är förberett för er innan ni kommer ner.

Väl landade och marscherande in till bagagebanden blir ni bemötta för första gången av en Lion Alpin guide, lätt igenkänd med sin blåa uniform och leende på läpparna.

På bussen till destinationen

Efter att tåget av guider har visat er vägen fram till den buss ni ska färdas med, så startar den delen på resan då ni verkligen känner att snart är det dags. Blicken sugs till bussfönstrets överkant där man knappt kan se topparna på Alpernas berg. Jag, som tidigare guide, vet att många sitter på bussen och pratar om vad som komma skal under veckan sällskapet har framför sig. Detta är helt förståeligt, men med detta inlägg vill jag försöka nå fram och faktiskt säga att vissa saker guiden går igenom på bussen kan vara viktigt information.

Guiden drar inte bara urlakade skämt

Guider är alltid trevliga utåtriktade människor som gärna säger tio ord för mycket än låter det bli tyst allt för länge. Oftast fyller de tystnaden med spännande anekdoter eller kuriosa men när det kommer till transfern så yttras det en hel del information som du som gäst kan dra riktigt stor nytta av. Guiderna är mångsidiga och arbetar många timmar per dygn nere i Alperna och transfern är deras första kontakt med er, det de vill ge er då är den information som gör att ni så fort som möjligt kan komma till rätta och ut i pisten så snabbt och smidigt som möjligt.

Spänn öronen när ni hör välkomstkuvert

Har ni er transfer när dagsljuset fortfarande avslöjar Alpernas storslagenhet är möjligheten stor att er guide på bussen har många fina historier om landskapen ni passerar, och det är inte av intresse för alla, men hör ni ordet välkomstkuvert så se till att lyssna. När det börjar talas om dessa så följer ofta mycket bra information. Till att starta med så vad som finns i kuvertet så som era liftkort, och vad för aktiviteter som bjuds på under veckan. Men även saker som gör det hela ännu smidigare för er. Till exempel vilka mattider det är på hotellet ni ska bo på, eller om det är kodlås på en ytterdörr. Det finns hotell där det enbart kan gås in via skidkällaren under småtimmarna. Liftkorten på de flesta destinationerna har ett spärrnummer. Det går, om man har detta nerskrivet eller på bild, oftast att få ett nytt påfyllt om det försvinner och behöver då bara betala för det nya plastkortet. Annan information som är viktig är, till exempel vart skiduthyrningen ligger i förhållande till ert hotell. Har ni dessutom hyrt skidor via oss i förväg så ligger det små kuponger i kuvertet. Dessa byter ni sedan in mot er förhyrda utrustning. Många gånger, när kuvertet bara slits upp, försvinner dessa och guiden måste då skriva nya. Det är en liten sak, men det sinkar er semester och er chans att vara först ute i pisten.

Så mitt budskap med detta inlägg är

Låna guiden ett öra fem minuter under bussfärden och ni kommer ha en fantastisk och smidig upplevelse nere i de underbara Alperna!


Skrivet av Johan Gunnarsson

031-16 59 00
LionAlpin