Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Tips från guiden för en smidig resa i Alperna, del 2, första natten

Tips från guiden för en smidig resa i Alperna, del 2, första natten

Johan Gunnarsson - torsdag d. 04. oktober 2018

Ankomst

Ankomstdagen bjuder ofta på ett antal färre timmar sömn än vanligt och släpet med packning gör kroppen lite tröttare. I inlägget nedan tänkte jag ge några tips vad ni kan göra under ankomstdagen och morgonen därefter för att så effektivt som möjligt komma ut i pisten i bästa möjliga form.

Första liften lockar

Under min tid som guide hörde jag många gånger meningen ”vi ska upp med första liften imorgon” yttras. Jag har samma mentalitet och sug efter manchesteråkningen som erbjuds om man lyckas klämma sig in i dagens första lift. Alltför ofta blir det inte verklighet och det slutar med att det sitts i liften klockan tio på morgonen och kroppen är inte helhjärtat med.

Packa smart

Anledningen till detta är oftast för att packningen inte var helt genomtänkt och det rotas i alla medtagna väskor och ryggsäckar för att hitta de sista prylarna. En sak som kan göra det hela lite smidigare är att packa alla små grejer som ska med ut i pisten i ert handbagage, och därmed ha det lättillgängligt. Ett annat sätt är att packa strategiskt hemma. En packlista som i detalj säger i vilket fack den svårfunna saken ligger.

För er som ska hyra utrustning

Andra faktorer som avgör om man kommer tidigt ut eller inte är om en tripp till skiduthyrningen är ett måste. Detta är lätt åtgärdat på dem flesta av våra destinationer då skiduthyrningen ofta tillåter att hyrd utrustning hämtas ut efter klockan 15:00 dagen innan första åkdagen. Fråga guiden på plats om detta är en möjlighet. Anländer ni innan uthyrningen stänger så rekommenderar jag detta. Anländer man däremot efter stängning så brukar skiduthyrningen öppna ca 30 minuter tidigare på söndagar då de vet att det är många som kommer för att hämta ut utrustning.

Spara på krafterna

När ni väl är ute i pisten så är det en bra idé, även om det låter klyschigt, att skippa sista åket. Den skivan har gått på repeat sedan -70-talet men är fortfarande aktuell. Kroppen har inte använt många av musklerna som krävs för skidåkning sedan er senaste resa och för många är detta ett år sedan. Därför rekommenderas det stark att inte försöka klara av alla systemets pister första dagen, utan satsa på att komma ut tidigt och få de fina åken för att sedan glida runt och värma upp kroppen och lära känna systemet. Med fördel kan det också letas efter bra lunch restauranger. Detta har även guiderna på plats bra koll på om ni inte är så äventyrslystna. 


Skrivet av Johan Gunnarsson

031-16 59 00
LionAlpin