Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Intervju - Varför boka sin skidresa tidigt?

Intervju - Varför boka sin skidresa tidigt?

Josefine Hall - måndag d. 11. maj 2015

Det är sommar och det är många som undrar vad vi gör på Lion Alpins kontor denna tiden på året.
Vi har hört oss för med en utav våra reserådgivare, Sarah, varför det kan vara en fördel att boka sin skidresa tidigt på året.

Är det någon som bokar resor såhär tidigt på året?

Ja det är faktiskt många som bokar redan nu på våren. De som åker tillbaka till samma ställe varje år och vet vad de vill ha bokar så tidigt det bara går. Förra året blev vissa veckor på våra populäraste hotell fullbokade redan i slutet av sommaren. Även de som är vana att åka på skidsemester vet att det gäller att vara ute i god tid om man ska få det som man vill ha. Är man ett gäng familjer eller en grupp så rekommenderar jag verkligen att boka så tidigt som möjligt för att alla ska få plats på samma boende. Det är kanske inte så kul om man måste dela upp sig på flera boenden.

Vilka resor försvinner först?

Definitivt nyår och sportlovsveckorna. De som har barn är ofta bundna till specifika veckor och det verkar som om skolarna blir allt strängare med att ge ledigt utanför loven. Det är också de stora familjerummen som tar slut först så här gäller det verkligen att vara ute i god tid. 

Vilken vecka får du årets mest prisvärda resa?

Jag skulle säga i januari. Åker du t.ex. vecka 1 har många fortfarande skollov eller semester och behöver inte ta så många dagar ledigt men du slipper nyårspriserna. I januari brukar det även vara mindre folk i backen vilket kan vara skönt.

Vad är fördelen med att boka så tidigt?

Det finns flera fördelar. Du har störst valmöjligheter och kan ha en längre önskelista på vad du vill ha än om du t.ex. bokar i höst. Det är möjligt att spara en del pengar med hjälp av våra första-minuten-rabatter eller vår paketrabatt. Sen är det såklart roligt att ha något att se fram emot hela året. Bokar du nu har du även öppet köp fram till sista september så du behöver egentligen inte bestämma dig helt förrän efter sommaren.

Det finns flera fördelar med att boka tidigt. Du har möjlighet att välja och vraka fritt bland våra olika destinationer och boenden och kan hitta det alternativet som passar just dig bäst. Förra året blev vissa veckor på våra populäraste hotell fullbokade redan i slutet av sommaren. Vi vet dock att det kan vara svårt att bestämma sig så pass långt i förväg så därför erbjuder vi öppet köp på alla våra resor fram till sista september.


Skrivet av Josefine Hall

031-16 59 00
LionAlpin