Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Wagrain eller Schladming: Vilken skiddestination är bäst?

Wagrain eller Schladming: Vilken skiddestination är bäst?

Josefine Hall - måndag d. 05. januari 2015

Paradis för barn och World Cup stämning

När ni som familj ska välja destination har det en stor betydning att resmålet uppfyller era önskemål och krav. Det kan vara lite av en utmaning (med inte omöjligt) för Karl 5 år att hamna i en internationell skidskola, medan storasyster Anna 16 år vill uppleva mer än barnbacken. Självklart bjuder båda Wagrain och Schladming på något för varje smak, men det är skillnaden som kan vara väsentlig att ha i tankarna när skidresan planeras.

Wagrain är ett riktigt guldkorn för familjer och mindre barn. Här finns ”kindergarten” så att mamma, pappa och storasyster kan komma iväg och mäta sina krafter i de lite mer avancerade pisterna. Allt detta medan lillebror går i den skandinaviska skidskolan. ”Funparken” är ett populärt ställe med sina många möjligheter och byn har även ett vattenland att besöka.

Schladming är en nyare destination och bjuder på toppmoderna faciliteter som grundades i och med att det alpina VM gick at stapeln här 2013. Destinationen är ännu ganska okänt bland svenskar. Utöver skidåkningen finns här goda möjligheter för shopping då det inte bara är en skidby. Du har även den fina glaciären Dachstein i närheten, där is-palatset är värt ett besök.

Gemensamt för båda destinationerna är den goda stämningen, lättheten att ta sig runt, den höga kvalitén och de många möjligheterna för att åka skidor på alla nivåer. Och naturligtvis alla de gemensamma upplevelserna som ni som familj får.

 

Priser:

Prisexempel Wagrain vecka 3 med flyg.

  • Pris för 2 vuxna och 2 barn 10 och 15 år

Priset inkluderar ett hotellrum för 4 personer på Grafenberg Resort, halvpension, dryck till middagen, eftermiddagsfika, och 6 dagars liftkort: 22 000:- för alla.

Hotell Grafenberg Resort

Prisexempel Schladming vecka 3 med flyg.

  • Pris för 2 vuxna och 2 barn 15 och 18 år

Priset inkluderar ett dubbelrum med två extrabäddar på Hotel Planai, halvpension, eftermiddagsfika och 6 dagars liftkort: 26 796:- för alla.

Hotel Planai

Kort sagt…

 

Wagrain:

-          Riktigt bra till familjer med mindre barn
-          Garanti för skandinavisk skidskola
-          Barnpassning
-          Stort lekland för barn
-          Skridskobana
-          Liften G-Link som gör området väldigt tillgängligt från ena sidan till den andra

 

Schladming

-          Internationell skidskola
-          Dachsteinglaciären med snögaranti året runt
-          En rolig 7 km lång kälkbana
-          Toppmodernt skidområde efter att VM gick av stapeln här 2013
-          Riktigt bra barnpriser upp till 18 år

Kontakta gärna våra kunniga reserådgivare som alltid är redo på telefon och mail. De besvarar alla dina frågor och hjälper till med planläggningen så att du och din familj får den absolut bäst anpassade skidresan med era behov och önskemål i fokus.


Skrivet av Josefine Hall

031-16 59 00
LionAlpin