Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Svårt att ta ledigt men du vill åka skidor ändå? Åk en kortvecka eller weekend!

Svårt att ta ledigt men du vill åka skidor ändå? Åk en kortvecka eller weekend!

Johan Edsler - torsdag d. 01. december 2016

För många är vintern en pressad tid med deadlines, nya projekt och annat tidskonsumerande på jobbet vilket innebär att åka iväg på en veckas skidåkning kan synas omöjligt. Eller så vill man helt enkelt komma iväg flera kortare resor än en lång. Oavsett vad man har för anledning så är det en trend som vi på Lion Alpin har märkt ökat de senaste åren och då vill ju vi ju såklart kunna erbjuda detta till våra gäster.

Få hela upplevelsen på halva tiden

En weekendresa eller kortvecka innebär helt enkelt en skidresa som inte följer de ”vanliga” lördag-lördag skidresorna. Dock varierar det mellan skidresebolagen vilka dagar som det är möjligt att åka. Hos oss på Lion Alpin kan man åka lördag - tisdag eller tisdag - lördag under våra utvalda veckor. Så när man åker på en weekendresa eller kortvecka med oss kan man räkna med mellan 2-3 skiddagar beroende på vilka dagar man åker.

Den stora anledningen till att utbudet av kortveckor och weekendresor till Alperna är begränsat är för att hotellen historiskt sett alltid erbjudit enbart hela veckor för att försäkra sig om att de får fyllt sina hotell så bra som möjligt. På senare år har de flesta hotell blivit mer öppna för alternativa ankomstdagar men normen är fortfarande hela veckor med start lördag.

Kort resväg

Våra weekend- och kortresor är samtliga till Salzburgerland vilket innebär att transfern är på max 2 timmar. Så det går fort att komma till hotellet från flygplatsen. Våra guider tar väl hand om dig och ser till så att dina dagar i Alperna blir utnyttjade maximalt. Det är en rätt skön känsla att komma in på jobbet på onsdag med vetskapen att man åkte skidor i Alperna dagen innan. Dock finns det stor risk för att kollegorna blir lite avundsjuka…


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin