Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Ta med familjen till Alperna

Ta med familjen till Alperna

Kristin Murath - tisdag d. 19. mars 2019

 

Många barnfamiljer väljer att spendera sin skidsemester i svenska eller norska fjällen.

Vi på Lion Alpin tycker att man ska vidga sina vyer. I Alperna finns många orter och skidområden som anses barnvänliga och där kan man, utöver att ta med barnen för sin första skidupplevelse, dessutom få alpkänslan och allt vad det innebär.
Väljer man till exempel att åka i slutet av februari eller början av mars så finns det goda möjligheter att sitta och äta lunch i backen, ute, i strålande sol. Det är tyvärr något som inte är lika behagligt i svenska fjällen.

 

Barnfamiljernas favorit

Vår absolut mest populära familjedestination är Wagrain, bor man i vårt egna hotell Grafenberg så har man allt man behöver inom kort avstånd. Liften ligger enbart 50 meter bort och skiduthyrningen ligger i källaren. Att det dessutom ingår halvpension samt finns kök på rummen gör det ypperligt för dem som önskar laga mat att ha med i pisten men samtidigt vill slippa tänka på att behöva laga familjemiddag varje kväll.

 

Familj i lift

Aktiviteter för alla åldrar

Vi på Lion Alpin erbjuder dessutom skandinavisk skidskola på några av våra destinationer. Det gör det smidigt för föräldrar som önskar ta sig an något mer utmanade skidåkning som barnen förhoppningsvis kan delta i efter avklarar skidskola.

På utvalda destinationer har vi barn- och ungdomsklubbar där olika aktiviteter anordnas för barn i olika åldrar. Deltagande i klubbarna som Lion Alpin erbjuder är alltid kostnadsfria och ses som en del av paketet när man boka en resa med oss.

 

Offpist i Österrike

 

När det kommer till skidsystemen i Alperna så är det också många som tänker att de är alldeles för stora och för svåra men det finns många destinationer där systemen faktiskt passar de flesta åkarna, både unga som gamla. Backarna på de flesta destinationer är betydligt bredare än i Skandinavien vilket ger mer utrymme och dessutom ger känslan av att det är lättare att klara av pisten.

Med detta sagt så vill vi på Lion Alpin rekommendera alla familjer att ta en tur till de fantastiska Alperna!


Skrivet av Kristin Murath

031-16 59 00
LionAlpin