Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Välj transport till Alperna

Välj transport till Alperna

onsdag d. 20. februari 2019

De 3 vanligaste transportmedlen för att ta sig till Alperna är flyg, buss eller att köra själv. Att flyga passar dig som vill resa bekvämt och minimera transporttiden. För dig som vill lära känna andra skidentusiaster som ska till samma skidort är buss passande transport. Att köra bil passar dig som vill ha stor flexibilitet.

Nedan har vi summerat de 3 transporternas för- och nackdelar. Det ska vara enkelt att ta sig till Alperna!   

 

Flyg till Alperna

Flyg

Att flyga till Alperna är den absolut populäraste transporten till Alperna. Du checkar enkelt in på flygplatsen och kan sedan koppla av. För att bara några timmar senare landa i Alperna där du smidigt åker transfer upp till skidorten. I Lion Alpins paketresor till Alperna ingår alltid transfer. För att summera fördelarna med flyg: det snabbaste, bekvämaste och smidigaste alternativet, som passar dig som vill minimera transporttiden. Nackdelarna är att det ofta är lite dyrare (beroende på när du väljer att resa, samt hur många ni är) och mindre flexibelt.  

Ta gärna del av vår praktiska information om att flyga.

 

Buss till Alperna

Buss

Buss ger dig samma frihet som flyg, att lämna in bagaget för att sedan sätta dig bekvämt på din plats. Den väsentliga skillnaden avser tiden det tar att ankomma till skidorten, ofta närmare 24 timmar. Fördelen med att åka buss är att det oftast är de billigaste alternativet, att du kan lära känna andra skidentusiaster som ska till samma skidort och att du får möjlighet att nyttja 8 skiddagar. Nackdelarna med buss är dels den långa restiden på över 20 timmar, men även att avresan sker på fredag förmiddag, och därmed kräver 1 dag extra ledighet.

Praktisk information om avresa, ankomst, bagage och mycket mer gällande buss.  

 

Köra själv till Alperna

Köra själv

Att köra själv kan ge både frihet och vara det mest prisvärda, beroende på vad du anser är frihet och hur många ni är som reser. Om frihet för dig är att kunna stanna när du vill och göra en resa av bilresan kan det vara rätt alternativ för dig. Fördelarna med att köra själv är den stora flexibiliteten och att det kan bli det billigaste alternativet, förutsatt att bilen är fullsatt. Nackdelarna med att köra själv är att bilresan innebär många mil och slitage på bilen. Beroende på hur många ni är som har körkort kan det komma att bli hotellövernattning på vägen och långa körsträckor. Lägg till att det är trångt i bilen om ni är flera vuxna och därtill allas bagage.

Praktisk information om att köra bil till Alperna.

Ingår alltid i våra skidresor

I Lion Alpins paketresor ingår allt: transfer, liftkort, boende och alpernas bästa guideservice. Vi tycker att det ska vara enkelt att resa till Alperna. Därför låter vi dig fylla dagarna med härlig skidåkning medan vi tar hand om resten.


031-16 59 00
LionAlpin